Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki karneval [2017.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.02.2017. 12:21 
Naslov:  Osječki karneval [2017.]
28.02.2017. 17:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Djeco i mladi grada Osijeka, pozivaju sve vas, vaše roditelje, tete, bake i djedove, vaše susjede, ma, sve zainteresirane legice i lege, da se na pokladni utorak (28. veljače 2017.) u 17 sati, na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi, pridružite veseloj pokladnoj družini, pa da u što većem broju dostojno ispratite osječkog Princa karnevala na njegov vječni počinak.

Na sebe stavite svoje najluđe maske, a u sebi oslobodite duh veseljka, ne bi li barem taj jedan dan u godini proživjeli baš onako kako ste to oduvijek htjeli – uz smijeh i ples, šarenilo, glazbu i galamu, jer – tako to doliči svakom karnevalu.

Sa sobom ponesite instrumente, glazbene i one kuhinjske – lonce i poklopce, ne bi li što jačim zvucima buke otjerali sve negativnosti i neuspjehe koje su ove godine zavladali nama i našim gradom.

Povorkom ćemo se od Tvrđe uputiti prema lijevoj obali Drave (na Kopiku), gdje će za našeg slamnatog Princa biti pripremljena lomača.

Prigodom njegova spaljivanja, svatko od nas, pozvan je da činom bacanja snopa slame u vatru, simbolički oslobodi sebe od svega onoga lošega što ga je ometalo cijelu proteklu godinu.

Stoga, ujedinimo se u smijehu i veselju, te krenimo zajedno po nove životne blagoslove!

Ovogodišnjim osječkim karnevalom, po prvi puta, rukovodi novosnovani savez udruga "Šibica", čiji su glavni predstavnici udruge Plesni studio Shine, Udruga PLANTaža i Slama Land Art.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
jacika
Offline
Ukupno postova: 296
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.02.2017. 12:20 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

..ajooj,.opet.ćemo.:".ludovati"..(a.što.,zaprav'.radimo.cijele...duugooo..vjekovima.."tradicijom"."ovite"..."odlike".):..hajde.dee:.pjevati,.čagati..,.papati..(pa.i.malo:.popiti;)..ali:.divljati,.paliti..(što.,uvijek.,mora.imati."podlogu".,u.porivima.za.prave."egzekucije"...ah,.hoćemo.li.ikad'..evoluirati?!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: