Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Muzej Slavonije: Predstavljanje knjige "Historija klasičnog anarhizma u Hrvatskoj – fragmenti subverzije"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.02.2017. 13:58 
Naslov:  Muzej Slavonije: Predstavljanje knjige "Historija klasičnog anarhizma u Hrvatskoj – fragmenti s
23.02.2017. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sklopu Muzejskog četvrtka 23. veljače 2017. u 18 sati održat će se predstavljanje knjige Historija klasičnog anarhizma u Hrvatskoj – fragmenti subverzije autora Luke Pejića, u Muzeju Slavonije, zgrada Glavne straže, Trg Svetog Trojstva 2, Osijek.

PREDSTAVLJAČI KNJIGE
doc. dr. sc. Dubravka Božić Bogović, Filozofski fakultet Osijek
Ana Rajković, doktorandica povijesti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu
Luka Pejić, Filozofski fakultet Osijek, autor
Davorin Ćuti, doktorand filozofije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, moderator

O SADRŽAJU KNJIGE
Knjiga Historija klasičnog anarhizma u Hrvatskoj – fragmenti subverzije (DAF, 2016) rezultat je višegodišnjeg istraživačkog rada posvećenog analizi radničkog pokreta kasnog 19. i ranog 20. stoljeća te odjecima radikalnog socijalizma na području Hrvatske. Studijom je dokazano kako su fragmentarne i tek povremene anarhističke aktivnosti u Hrvatskoj korespondirale s gotovo svim važnijim svjetskim zbivanjima, od razdoblja Pariške komune 1871. do Španjolskog građanskog rata 1930-ih godina. Ukratko, ovo je prvi pokušaj sinteze svih navedenih zbivanja u domeni svojevrsne „historije odozdo“ u cjelovitu studiju ali i poticaj za neku buduću realizaciju sličnih istraživanja s obzirom na dostupnu i neistraženu arhivsku građu.

O AUTORU
Luka Pejić (1987.) doktorand je moderne i suvremene hrvatske povijesti zaposlen kao asistent na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Osijeku. Njegovi znanstveno-istraživački interesi odnose se prije svega na socijalnu povijest te modernizacijske procese i industrijalizaciju kasnog 19. i ranog 20. stoljeća. Do sada je, najvećim dijelom, istraživao povijest marginalnih društvenih skupina, povijest kriminala i razvoja zatvorskog sustava, povijest radničkog pokreta, i slično.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: