Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Muzej likovnih umjetnosti: Finissage - zatvaranje 25. slavonskog biennalea – Granice vidljivosti [2017.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.02.2017. 13:55 
Naslov:  Muzej likovnih umjetnosti: Finissage - zatvaranje 25. slavonskog biennalea – Granice vidljivosti [20
23.02.2017. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Finissage - zatvaranje 25. slavonskog biennalea – Granice vidljivosti u prostoru Muzeja likovnih umjetnosti, Europska avenija 9, Osijeku održat će se u četvrtak 23. veljače 2017. u 19.00 sati.

Nakon trajanja izložbe, koju je posjetilo gotovo 2.200 ljudi i koja je pobudila veliki interes javnosti kako iz Osijek tako i šire, najavljujemo svečano zatvaranje jubilarnog 25. Slavonskog biennale-a. Svi koji dosada nisu imali priliku pogledati postav, imaju posljednju priliku posjetiti izložbu uz neobavezno druženje.

Slavonski biennale je izložba koja se od 1968. godina održava u osječkom Muzeju likovnih umjetnosti. Predstavljajući slikarstvo, kiparstvo, grafiku i multimedijalne umjetnost, biennale je najznačajnija žirirana skupna izložba u regiji. Prošlogodišnji se 24. slavonski biennale održavao u ozračju obilježavanja 60. godišnjice osnutka Muzeja likovnih umjetnosti, dok se jubilarno izdanje biennalea predstavlja naslovnim i tematskim okvirom Granice vidljivosti. Na 25. slavonskom bieannle-u predstavljamo osječkoj i široj publici ukupno 30 radova – 26 koji su prošli selekciju žirija i četiri koji su ušli izravnim pozivom žirija. Prema pravilima izložbe, Ocjenjivački sud u sastavu: Leonida Kovač (predsjednica), Jasmina Bavoljak, Kata Mijatović, Iva Prosoli i Valentina Radoš dodjeljuje i nagrade Slavonskog biennala za koje konkuriraju svi radovi izabrani za izlaganje.

Nagrade koje se tradicionalno dodjeljuju su Grand Prix, tri jednako vrijedna Ex Aequo i Priznanje, o kojima je Ocjenjivački sud odlučio kada su radovi bili postavljeni u izložbenom prostoru:
Grand Prix
Ana Mušćet za rad Zastave
Ex Aequo
Tomislav Brajnović za rad Mozart
Goran Škofić za rad Na plaži
Ana Sladetić za rad Nevidljivi šator
Priznanje:
Marko Dješka za rad Grad duhova
Francesco Paolucci za rad Migranti
Nagrada samostalna izložba u MLU u 2018.
Ksenija Turčić za rad Joie de vivre


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: