Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HNS: Žana Gamoš nova predsjednica Ženske inicijative HNS-a OBŽ

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65631
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.02.2017. 8:47 
Naslov:  HNS: Žana Gamoš nova predsjednica Ženske inicijative HNS-a OBŽ
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U prostorijama osječkog HNS-a u srijedu se održala Izborna skupština Ženske inicijative HNS-a Osječko-baranjske županije.

Za predsjednicu je izabrana Žana Gamoš, diplomirana pravnica po struci. Žana Gamoš je od samog početka vrlo aktivna u osječkom ogranku HNS-a Tenja, na čijem je čelu. Također, vrlo uspješno kao direktorica, vodi Regionalnu veletržnicu u Osijeku. Gamoš je osoba koja razumije politiku i zna da se samo radom mogu postići rezultati.
Na mjesto tajnice Ženske inicijative HNS-a OBŽ imenovana je Renata Korenički iz Osijeka, aktivna članica osječkog HNS-a i tajnica ogranka Gornji grad.

„Zahvaljujem Vam na povjerenju! Moj prvi korak i radni zadatak bit će terenski obilazak Podružnica HNS-a OBŽ i razgovor s članicama Ženske inicijative, kako bih čula problematiku i prijedloge i kako bismo zajedno što više uključili žene u političke procese.“poručila je Žana Gamoš.

„Mi u HNS-u vrednujemo sustavni rad i aktivnost žena, a ne samo u popunjavanju kvota. Postoje mnoge teme na koje se može djelovati, ne toliko politički, već sa stajališta majke i žene. Glavni smisao je zaštita manjinskih prava, a svi smo manjine u datom trenutku u životu – manjina u dobi, spolu i obrazovanju, mjestu stanovanja... Prvi smo otvarali brojne teme o zaštiti manjina i svjedoci smo da su sada te teme postale zdravo prihvaćene. Također, cilj nam je raditi na zakonskim rješenjima koja se pojavljuju u svakodnevnom životu i tiču se roditelja i djece.“rekao je Stjepan Čuraj, županijski predsjednik HNS-a OBŽ i čestitao novoizabranom vodstvu, te im poželio puno uspjeha u budućem radu.



Tekst i foto: Željka Kolarić/glasnogovornica

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: