Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Počinje obnova Tvrđe [Vijesti Osječke TV]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
OSTV
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2664
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.01.2017. 16:12 
Naslov:  Počinje obnova Tvrđe [Vijesti Osječke TV]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Od Projekta Slavonija kojim Vlada namjerava u istočnu Hrvatsku uložiti 2 i pol milijarde eura iz EU fondova, već je 10% projekata potpisano i u procesu realizacije, pohvalila se u Osijeku ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac. U prve potpisane ugovore ulazi i povijesni projekt za osječku kulturnu baštinu, kojim počinje razdoblje obnove srednjovjekovne Tvrđe. U narednih 36 mjeseci bit će obnovljen objekt austro-ugarske Vojne pekare, te će biti izgrađen obližnji Trg V. Lisinskog. Projekt je vrijedan 66 milijuna kuna i najveći je samostalni takav projekt osječke gradske uprave koji će iz EU fondova biti financiran s 52 milijuna kuna, a iz gradske blagajne s 10 milijuna. Ovoga proljeća očekuje se potpisivanje ugovora još jednog projekta za obnovu pet kulturnih dobara u Tvrđi, od oružarnice do Krunske utvrde. Ministrica Žalac najavila je i kako ministarstvo skraćuje rokove analize i odobrenja projekata i to sa godinu dana na 3 mjeseca, kako bi se brže i učinkovitije koristio raspoloživ europski novac.

U Vijestima Osječke televizije pogledajte i:

- veće naknade za novorođenčad
- više novca za EU projekte


Osječka televizija - Vijesti, 20.01.2017.




Više informacija; Osječka televizija



Vijesti Osječke televizije možete svakodnevno pratiti na stranicama portala Osijek031.com.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
!Klick
Offline
Ukupno postova: 269
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.01.2017. 20:07 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ja se samo istinski nadam da će nakon svih tih obnova sve to ostati u vlasništvu grada a ne nekom sumnjivom osječkom ugostitelju dati u najam. dosta mi je gledati kako se našim novcem obnavljaju nogostupi i trgovi da bi se to lokalnim mutikašama dalo da postavljaju terase gdje god stignu odnosno da zarađuju novce na nećem za što nisu dali ni kinte a grad im iznajmi za sitnu lovu. Ono što je naše to je naše i bolje da bude prazno nego da grad i građani ovoga grada nemaju koristi od toga.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: