Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VIDEO] VICE: Pogledajte kako su Osijek i Hrvatska postali prijestolnica cajki i turbofolka

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.01.2017. 20:26 
Naslov:  [VIDEO] VICE: Pogledajte kako su Osijek i Hrvatska postali prijestolnica cajki i turbofolka
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

VICE Documentaries, beogradska produkcijska kuća poznata po velikom broju kratkih dokumentarnih filmova u kojima govore o svemu što smatraju važnim na području Srbije, ali i šire regije, u jednom od svojih posljednjih filmova „Turbo cajke“ pozabavila se fenomenom turbo folka, ali u Hrvatskoj!

Voditeljica Iva Parađanin u ovom je polusatnom dokumentarcu posjetila Osijek, Zagreb i Split i razgovarala s brojnim sugovornicima kako bi provjerila je li istinita tvrdnja da je turbo folk danas u Hrvatskoj popularniji nego u svojoj matičnoj zemlji, Srbiji.

Osječanima će vjerojatno biti najzanimljiviji prvi dio filma u kome Alen Borbaš govori o počecima turbo folk eksplozije u Osijeku od početka 90-ih, popularnosti srpskih narodnjaka za vrijeme Domovinskog rata te svojoj ulozi u promociji ovog žanra kroz klub Oks, časopis Folk i TV Balkaniku.



Kroz posjet klubu Oks i razgovor s nekoliko osječkih studenata i studentica film je potvrdio uvriježeno mišljenje da „cajke“ najviše slušaju mladi ljudi kojima je to omiljena glazba za večernji izlazak, ali nije nužno glazba koju slušaju kod kuće.

Voditeljica je u Zagrebu razgovarala s ljudima koji vode kulturnu politiku u Hrvatskoj o fenomenu turbo folka, razgovarala je i s bendom Brkovi koji kombiniraju turbo folk s punk glazbom, a u Splitu je boravila tijekom kontroverznog festivala turbo folk glazbe Ringišpil u splitskoj Spaladium areni.



Cijeli dokumentarac možete pogledati ovdje:






Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.01.2017. 11:08 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: