Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Val gripe na vrhuncu – u Osijeku nema mnogo hospitaliziranih

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 17.01.2017. 9:46 
Naslov:  Val gripe na vrhuncu – u Osijeku nema mnogo hospitaliziranih
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sredina je siječnja i, prema tvrdnjama infektologa, nalazimo se u vrhu epidemije sezonske gripe koja ove godine, na sreću, nije rezultirala velikim brojem oboljelih u Osijeku.

Ove je sezone tako u Zavodu za infektivne bolesti osječkog KBC-a zabilježen manji priljev bolesnika od gripe u odnosu na prošlu godinu. Virus gripe pouzdano je utvrđen kod samo sedmero bolesnika, od kojih je većina već puštena kućama. Prošlog vikenda primljena su četiri bolesnika što je dokaz da prolazimo kroz vrhunac gripe.

U bolnicu se inače primaju samo oni pacijenti koji imaju izražene poteškoće s disanjem i koji od ranije boluju od teških kroničnih bolesti: plućnih bolesti, astme, srčanih bolesti, zloćudnih bolesti te šećerni bolesnici. Kod svih njih gripa može uzrokovati komplikacije te je zbog toga hospitalizacija nužna. Većina bolesnika nakon nekoliko se dana pušta kućama. Dobra je vijest kako niti jedan bolesnik primljen ove sezone zbog virusa gripe nije životno ugrožen.

Podsjetimo, gripu karakterizira nagao početak bolesti, vrlo visoka temperatura i izrazita opća slabost organizma, a drugog ili trećeg dana javljaju se poteškoće s disanjem i teškim kašljem. I dok se stariji kronični bolesnici hospitaliziraju, ostalim oboljelima preporučuje se utopljavanje, uzimanje antipiretika i toplih napitaka.
Osim gripe, u ovo zimsko vrijeme česte su i druge bolesti respiratornog sustava (virusne infekcije gornjih dišnih puteva) praćene šmrcanjem, kašljanjem i prehladama, a prisutne su i crijevne virusne infekcije.

Upravo zbog ovakvih opasnosti, zabranjene su posjete bolesnicima u osječkoj bolnici i ta zabrana ostaje na snazi do daljnjega.



Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.01.2017. 11:10 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: