Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Neven Lucijan Davidović – Osječko čudo od djeteta

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65701
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.01.2017. 11:04 
Naslov:  Neven Lucijan Davidović – Osječko čudo od djeteta
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pratitelji gimnastike odavno su čuli za mladog i darovitog osječkog gimnastičara Nevena Lucijana Davidovića.

15-godišnji talentirani član Gimnastičkog društva Osijek-Žito prošle je godine na gimnastičkom Prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore osvojio pet zlata, uključujući parter, karike, ruče, preču i preskok, postavši time neprikosnoveni prvak Hrvatske za svoj uzrast. A da je njegov uspjeh prepoznat, svjedoči činjenica da je dobio nagradu „Zlatna kuna“ za perspektivnog sportaša Grada Osijeka za 2015. godinu.

To je samo nastavak sjajnog niza nagrada i priznanja koje je Neven Lucijan osvajao na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Gimnastikom se počeo baviti kao petogodišnjak, a najveće uspjehe ostvario je u posljednje četiri godine u suradnji s trenerom Vladimirom Mađarevićem.

No, ako niste ljubitelj gimnastike već, recimo, kazališta, mladog Nevena Lucijana mogli ste zamijetiti kao glumca. Paralelno s gimnastikom počeo je plesati balet u osječkom HNK te je ubrzo dobio uloge u baletnim predstavama „Orašar“ i „Vragolasta djevojka“, a potom je uslijedila i uloga u nagrađivanoj dramskoj predstavi „260 dana“ Marijana Gubine u kojoj Neven Lucijan glumi samog autora.

Osim što je prvak Hrvatske u gimnastici i hvaljeni glumac i baletan, Neven Lucijan je i odličan učenik Elektrotehničke i prometne škole u Osijeku gdje se bavi onim što ga najviše zanima - programiranjem i razvojem novih tehnologija. Sa svojim školskim prijateljem upravo radi na jednom projektu pod okriiljem Osijek Software Cityja koji bi trebao biti predstavljen na proljeće, na konferenciji Maker Fair.

Kada tome dodate da Neven Lucijan redovno sudjeluje i postiže odlične rezultate na natjecanjima iz matematike i fizike, da je naučio svirati flautu te da obožava sastavljati Rubikovu kocku, dobijete sliku jedinstvenog dječaka, vunderkinda kakvih u Osijeku danas nema mnogo.

A ovom impresivnom popisu aktivnosti Neven Lucijan uskoro bi mogao dodati i onu filmskog glumca jer je u planu snimanje filma „260 dana“ prema istoimenoj predstavi u kojemu će glumiti većina glumaca iz predstave.

Ipak, Nevenu Lucijanu na prvom je mjestu škola. Gledajući u budućnost, njegov je plan završiti Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku te se baviti razvojem novih tehnologija, dok će sve druge aktivnosti ostati samo hobi.

Neven Lucijan Davidović, ukratko, već se s 15 godina dokazao na mnogim poljima i treba mu poželjeti mnogo uspjeha u daljnjem radu. Nema sumnje, čega god se momak prihvati, on će to odraditi za „čistu desetku“.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Srednja.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: