Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Knjižara Nova: Predavanje "Etnolog u arhivu"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.01.2017. 10:13 
Naslov:  Knjižara Nova: Predavanje "Etnolog u arhivu"
17.01.2017. 19:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Predavanje i rasprava: Etnolog u arhivu -istraživanje tradicijskih mlinova u Državnom arhivu u Osijeku gost-autor:dr. sc. Žarko Španiček održat će se 17. siječnja 2017. u 19 sati u prostoru Kluba knjižare Nova

Niz predavanja s raspravama :
Državni arhiv u Osijeku namjerava tijekom 2017. godine ponuditi zainteresiranim građanima niz predavanja s raspravama u mjesečnim razmacima koja bi se održavala na odgovarajuću temu povezanu s arhivskim gradivom i aktualnim arhivskim istraživanjima.

Nizom predavanja i rasprava koje planiraju tijekom 2017. godine žele svim zainteresiranim građanima približiti bogatstvo sadržaja arhivskih fondova i zbirki Državnog arhiva u Osijeku upravo iz perspektive i riječima samih korisnika, istraživača raznih struka.

Dr. sc. Žarko Španiček je pročelnik Konzervatorski odjela u Požegiza područje Požeško-slavonske županije i Virovitičko-podravske županije. Pored rada u konzervatorskoj struci dugi niz godina bavi se i širim istraživanjima povijesti Slavonije i Baranje. Tijekom 2016. godine održao je dva predavanja na znanstveno stručnim skupovima i objavio jedan rad o istraživanoj temi temeljen najvećim dijelom na arhivskom gradivu Državnog arhiva u Osijeku:
- Predavanje pod naslovom Mlinarske tradicije Slavonije i Baranje kao kulturna baština održao je u okviru „14. Hrvatsko-slovenskih etnoloških paralela“, Baranja (Lug), 1. do 4. listopada 2016.
- Na XXIV. međunarodnom znanstvenom skupu „Nijemci i Austrijanci u hrvatskom kulturnom krugu“, Osijek, 4. do 6. studenog 2016. održao je predavanje pod naslovom Spor „njemačkih“ i „ilirskih vodeničara u Osijeku 1851./52.
- Rad pod naslovom Dravske vodenice na području Belišća objavio je u „Zborniku grada Belišća 5.“, Belišće 2016.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: