Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki karataši odlični na Grand Prixu Croatia [2017.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 16.01.2017. 8:56 
Naslov:  Osječki karataši odlični na Grand Prixu Croatia [2017.]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na ovogodišnjem 26. Grand Prix Croatia karate natjecanju održanom u Samoboru mladi karate sokolaši ostvarili su opetovano veliki rezultatski uspjeh.

U konkurenciji od 241 kluba iz 27 zemalja Europe i Svijeta KK Hrvatski sokol ostvario je visoki ukupni klubski plasman 6. mjesto te između svih hrvatskih klubova ostvario najbolji plasman.

Ispred kluba plasirali su se jedino Talijani, Mađari, Slovaci i Srbi. Opetovano smo najuspješniji hrvatski klub i svima je sada jasno kako se s najmlađim natjecateljima
najuspješnije radi u Karate klubu Hrvatski sokol. Svojim uspjesima dominirala je najbolja mlada hrvatska natjecateljica KATIA ŠEGAVČIĆ i ovaj put je svojom
dominacijom pobjedivši u 4 meča rezultatima 5:0 osvojila ZLATNO ODLIČJE.

Uz Katiu pod vodstvom trenera Biondića stasali su novi mladi natjecatelji koji ostvaruju odlične rezultate, a to su: EMA ALŠIĆ u 3 meča ostvarila 2 pobjede i osvojila BRONČANO ODLIČJE.

FRAN SELIGMAN sjajno odradio čak 6 mečeva i ostvario 5 pobjeda rezultatima 5:0 i osvojio BRONČANO ODLIČJE.

KARLO GLAVAŠ, odradio 3 meča, ostvario 2 pobjede i osvojio BRONČANO ODLIČJE.
S ukupno osvojena 4 odličja ostvarili smo najbolji klupski rezultat od svih Hrvatskih klubova koji su nastupili na ovogodišnjem Grand Prix Croatia!





Tekst i foto: Aleksandar Šegavčić


U Samoboru je održan Grad Prix na kojem je sudjelovalo oko dvije tisuće natjecatelja iz 28 zemalja.

Uspješan nastup su imale članice juniorskog kata tima u sastavu Barbara Kokić Anja Ćuk i Marija Kapular koje su osvojile treće mjesto i brončanu medalju.

Dobar nastup je imala i mlađa kadetkinja Zoe Stober koja je u konkurenciji 32 natjecateljice tijesnim rezultatom 3:2 zaustavljena u polufinalu.

Nažalost u repasažnoj borbi za treće mjesto je izgubila od ipak nešto bolje predstavnice Italija te ostala na korak do medalje i plasmanom na peto mjesto što je odličan rezultat u ovakvoj konkurenciji.





Tekst i foto: Joco Đukić


Ovog je vikenda (13. do 16. siječnja 2017.) u Samoboru održan 26. Grand Prix Croatia, najveće karate natjecanje u Hrvatskoj. Na natjecanju su odlično nastupili i članovi Karate kluba Osijek Žito: Matea Cikoja te ženski juniorski kata tim: Jana i Tia Ledenčan te Vanesa Vitendorf.

U subotu je Matea Cikoja nastupila u katama pojedinačno u konkurenciji 16 seniorki. Nesretan ždrijeb postavio je Mateu već u prvom kolu s vrlo dobrom i eksplozivnom Italijankom Samirom Ducale. Matea je u meč ušla nedovoljno agresivno i tek je tijekom kate uspostavila visoku razinu izvedbe što ipak nije bilo dovoljno za raspoloženu Ducale. Čini se da su sličnog mišljenja bili i suci pa je ukupan rezultat bio 4:1 za Ducale. Ulaskom u završnicu natjecanja, Italijanka pruža Matei mogućnost repasažnih mečeva. Ovoga je put Matea bila znatno odlučnija pa je od početka vježbala na vrlo visokoj razini i iznimno motivirano, što se odrazilo i na ishode mečeva. U prvom je meču s mađarskom natjecateljicom Aleksandrom Koryak katom Unsu pobijedila 5:0, a u meču za treće mjesto Matea je odlično odrađenom katom Kanku sho rezultatom 4:1 pobijedila domaću natjecateljicu Niku Jukić te osvojila brončanu medalju.



U nedjelju su nastupale članice juniorskog kata tima i reprezentativke: Jana i Tia Ledenčan te Vanesa Vitendorf u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji.



U ekipnoj konkurenciji nastupilo je osam juniorskih timova. Članice Karate kluba Osijek Žito prvom su se kolu srele s odličnim italijanskim timom. Unatoč podjednakoj izvedbi same kate, Italijanke su znatno više pozornosti poklonile scenskom nastupu što je presudilo i u samom meču kojega su naše djevojke izgubile. U repasažnoj borbi za treće mjesto, Jana, Tia i Venesa odličnom su izvedbom kate Kanku sho te borbom koja pokazuje značenje elemenata kate (bunkai) uvjerljivo (5:0) pobijedile kata tim Globus iz Čakovca, osvojivši tako treće mjesto. Unatoč odličnoj tehnici i eksplozivnost, žele li bolje rezultate, djevojke će morati više poraditi i na scenskom dijelu nastupa koji se, osobito kod ženskih kata timova, itekako vrednuje. Budući da do prvenstva Europe u Sofiji ima još mjeseca dana naše će reprezentativke imati dovoljno vremena uvježbati sve ono što još nedostaje za što bolji nastup na najvećem karate natjecanju Starog kontinenta.





Tekst: Jasmina Gorjanski
Foto: Jasmina Gorjanski i Hrvoje Vidović

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: