Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Grad osigurao sredstva za isplatu plaća za prosinac osječkim vatrogascima

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65742
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.12.2016. 10:30 
Naslov:  Grad osigurao sredstva za isplatu plaća za prosinac osječkim vatrogascima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prije nekoliko dana u javnosti se pojavila informacija da će vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka ostati bez plaće za prosinac jer im je nedostajalo 300.000 kuna za isplatu. No, Grad je odlučio uskočiti i u proračunu su osigurana dodatna sredstva za plaće i božićni dar za djecu.

Prema riječima pročelnice Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, Liljane Belajdžić, država je doznačila ukupna decentralizirana sredstva u proračun Grada za plaće i dodatke iz kolektivnog ugovora (dodaci na uvjete rada i godine staža), a kako će koji subjekt rasporediti taj novac i isplatiti plaće, ovisi o samom subjektu – konkretno o vatrogascima. Po njenim riječima, isplata plaća nije pratila dinamiku proračuna, odnosno vatrogascima su isplaćivane veće plaće, koje su uključivale dodatke, a da za to nisu osigurana sredstva. Drugim riječima, JPVP je dobio u proračunu dovoljno novca za cijelu godinu, ali su u 11 mjeseci ove godine isplatili plaću za svih 12 mjeseci.

Vatrogasci su sa svoje strane tvrdili da je do problema došlo jer su od početka godine ponovno morali isplaćivati nagrade radnicima od 4, 8 i 10% nakon što je ukinuta prethodna suspenzija zakona o nagradama državnih službenika i namještenika, no i Grad i država su im doznačili proračunska sredstva u kojima nije bio predviđen iznos za te stavke te je zbog toga došlo do probijanja proračuna.

Inače, država je ove godine izdvojila 10,2 milijuna kuna za plaće vatrogasaca, a Grad još 2,4 milijuna kuna. Osim toga, vatrogasci su dobili i uskrsnicu i regres za godišnji odmor, a dobit će i božićnicu i prigodni božićni dar za djecu u iznosu od 400 kuna po djetetu. Sredstava za to su osigurana, ali vodit će se računa da se u budućnosti 12 plaća isplaćuje u 12 mjesečnih obroka.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Ivana Mandić/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: