Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Festival vina, delicija i ugodnog življenja WineOS sve je bliže!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.12.2016. 9:56 
Naslov:  Festival vina, delicija i ugodnog življenja WineOS sve je bliže!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U prostorijama Uprave Grada Osijeka održana je konferencija za novinare na kojoj je najavljen treći festival vina, delicija i ugodnog življenja WineOS. Ovogodišnje izdanje te manifestacije održat će se u petak i u subotu 9. i 10. prosinca u najužem središtu Osijeka, u prostorima Esseker centra.

Na WineOS-u će i ove godine nastupiti svi najvažniji vinara s istoka Hrvatske, a međunarodni karakter opravdat će gosti iz susjednih država Mađarske i Srbije. Ujedno će posjetitelji imati prigodu uživati u delicijama malih proizvođača sireva, suhomesnatih proizvoda i slastica. Za vinare, novinare i posjetitelje oba dana sajma održavat će se radionice, njih ukupno sedam, a ove je godine pripremljen i program koji će se održavati po svršetku oba festivalska dana. Tu je i festivalska vinoteka u kojoj će posjetitelji moći kupiti vina koja su im se svidjela. Festival organiziraju Vinoteka "Vinita", udruga "Graševina Croatica", udruga "Dekanter", Grad Osijek i Hrvatska turistička zajednica.

"Bogat program popratnih sadržaja dodatno će obogatiti treći WineOS. Podsjećam kako će uz najznačajnije proizvođače vina iz Slavonije i Baranje naši posjetitelji ponovno imati priliku probati vina naših gostiju iz Mađarske i Srbije. Uz novi prostor tu je i novi popratni sadržaj u vidu zabava nakon završetka programa oba dana što organizira naš partner Kreativna agencija 'Adverta'. Novitet je i mogućnost kupovine vina u vinoteci koja će biti postavljena na mjestu događanja", istaknuo je glavni organizator WineOS-a Vinko Ručević.

Kada su radionice u pitanju program započinje prije službenog otvorenja druženjem s novinarima. O berbi 2016. u Slavoniji i Hrvatskom Podunavlju govorit će Tomislav Božičević iz udruge Graševina Croatica. Dva sata kasnije predstavnici iste udruge predstavit će vina koja su zaslužila nagrade tijekom ove kalendarske godine, dok će u 16 sati i 30 minuta akademik Ferdo Bašić, član Bratovštine Hrvatskih vinskih vitezova, govoriti o zaštiti tla u vinogradu. U 18 sati Franjo Francem iz Hrvatskog Sommelier kluba održat će radionicu o vokabularu u ocjenjivanju vina, a sva su mjesta za to predavanje već od ranije popunjena.

U subotu 10. prosinca na programu su tri radionice. U 15 sati Marko Havaši govorit će o vinima u svijetu letaka i kataloga, dok je za 16 i 30 zakazana jedina radionica koja se plaća, ali i koja je već od ranije rezervirana do posljednjeg mjesta. Na njoj će o spajanju vina i teletine govoriti Damir Zrno. U 18 sati poznati baranjski vinar Slavko Kalazić napravit će vertikalu svojih graševina od 2008. do 2016. godine.

"Iznimno nam je drago što su nas pozvali iz Vinite da se uključimo u ovogodišnji WineOS. Smatram kako je to vrlo dobar festival koji je u prve dvije godine privukao velik broj posjetitelja i vjerujem kako će program u našoj organizaciji pridonijeti tome da ovogodišnji WineOS bude još bolji od prva dva", rekao je direktor Adverte Ivan Grgić.

U sklopu programa nazvanog 'After WineOS, before sunset' u petak 9. prosinca od 21 do 3 sata goste će zabavljati DJ Kemalier. U subotu 10. prosinca u istom će terminu nastupiti osječka grupa Suzette, a nakon njih i DJ Flegma. Ulaz na zabave bit će moguć samo uz festivalske ulaznice.

"Činjenica da smo WineOS ponovno uključili u program proslave Dana Grada, i to kao veliki finale, ponajbolje govori kako nam je doista stalo do ove manifestacije.Prve dvije godine je bilo izvrsno, a po svim najavama treće izdanje bit će još bolje. Stoga pozivam naše sugrađanke i sugrađane, kao i sve goste Osijeka, da nam se ovog vikenda pridruže u Essekeru", istaknuo je zamjenik gradonačelnika Osijeka Vladimir Ham.

WineOS će oba dana početi u 14 i trajati do 21 sat. Ulaznica stoji 50 kuna, a u nju je uračunata i posebna festivalska čaša.



Tekst i foto: Boris Ocić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: