Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Hrvatska Matica umirovljenika: Alzheimer Café @ dnevni boravak

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65827
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.12.2016. 9:16 
Naslov:  Hrvatska Matica umirovljenika: Alzheimer Café @ dnevni boravak
10.12.2016. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Alzheimer Café održat će se u subotu 10. prosinca 2016., od 10 sati u prostorijama DNEVNOG BORAVKA udruge Hrvatska Matica umirovljenika Osijek Adama Reisnera 48, Osijek.

Alzheimer Café obilježava se i Međunarodni dan ljudskih prava kako bi se javnost potaknula na svijest o osobama starije životne dobi koje zahtijevaju posebnu zaštitu od diskriminacije i stigme. Stigma demencije globalni je problem i zbog toga udruga ''Memoria Osijek ulaže velike napore kako bi se ona smanjila. Jedan od najjednostavnijih načina za to je promišljanje o tome kako govoriti o osobama s demencijom. Time možemo doprinijeti da ljudi spremnije traže liječničku pomoć, prime što ranije dijagnozu i terapije koje usporavaju razvoj Alzheimerove bolesti, žive ugodnije i odlučuju o svoj budućnosti. Misija svakog Alzheimer Café ujedno je promicanje važnosti kvalitetne brige o starijim osobama, uzimajući u obzir jedinstveni doprinos i naslijeđe koje ostavljaju zajednici. Starije se osobe nikako ne bi smjele zanemarivati, osjećati se nemoćno i izdano od strane društva. Zato su na Alzheimer Café pozvani svi koji žele pridonijeti stvaranju boljeg, solidarnijeg i društveno odgovornijeg odnosa prema oboljelima i njihovim obiteljima.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: