Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dom tehnike: MAKERbuino radionica @ #labOS

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.12.2016. 14:23 
Naslov:  Dom tehnike: MAKERbuino radionica @ #labOS
07.12.2016. 15:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Cilj MAKERbuino radionice je sastaviti vlastitu igraću konzolu uz pomoć MAKERbuino seta za sastavljanje. Polaznici će zadržati igraću konzolu. Radionicu će voditi Albert Gajšak, autor seta. MAKERbuino radionica održat će se u Domu tehnike u 7. siječnja 2016. godine s početkom u 15 sati.

MAKERbuino je edukativna igraća konzola. Ovaj uređaj dolazi kao kit, dakle u dijelovima, nesastavljen. Potrebno ga je sastaviti pomoću uputstva i lekcija na službenoj web stranici makerbuino.com. U procesu sastavljanja vlastite igraće konzole, korisnik stječe nova znanja i sposobnosti. Cilj projekta jest potaknuti djecu, mlade, entuzijaste i sve koji imaju volju naučiti nešto novo na kreativnost, stvaralaštvo i uvesti ih u svijet uradi-sam elektronike. Ova naprava nije vrhunska igraća konzola za kojom će korisnici provesti stotine sati igrajući video igre, ova naprava je edukativni uređaj “zamaskiran” u oblik igraće konzole. Naglasak je na igricama, programima i dodacima koje sami možete izraditi. Ciljana dobna skupina su svi stariji od 11 godina (zbog lemljenja koje je potrebno za izradu uređaja). Nakon što se prođe kroz proces mehaničkog sastavljanja, osjećate se ekstra posebno i zadovoljno jer ste sami svojim rukama izradili elektronički uređaj koji ima neku uporabnu vrijednost, a na putu od nepovezanih dijelova do gotovog uređaja ste i nešto korisno naučili. Sastavljanje MAKERbuino konzole nije kraj zabave u svijetu tehnike jer sastavljenu konzolu možete programirati alatima koji su dostupni besplatno na našim web stranicama i proširivati raznim hardwareskim modulima.

Koncept je totalna suprotnost konvencionalnim videoigrama koje od korisnika većinom traže isključivo konzumaciju medijskog sadržaja. Naime, MAKERbuino potiče ljude na kreaciju vlastitog medijskog sadržaja, vlastitih igara, vlastitih hardwareskih rješenja i vlastite igraće konzole.

Cijena radionice je 300Kn a prijave su obavezne putem linka



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: