Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HNS: HNS-ova inicijativa za obilježavanje 70 godina pripajanja Retfale Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.12.2016. 17:51 
Naslov:  HNS: HNS-ova inicijativa za obilježavanje 70 godina pripajanja Retfale Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na današnjoj konferenciji za medije, HNS-ov ogranak Retfala izašao je s inicijativom obilježavanja 70 godina od pripojenja Retfale gradu Osijeku, kao njegovog 7.okruga.

Konferencija je, simbolično, održana na križanju Ulice J.J.Strossmayera i Ulice A.Kanižlića – na mjestu nekadašnje Mitnice.

Mitnica je, podsjećamo, bila punkt na kojem su ljudi iz ruralnih područja plaćali prirez gradu na robu koju unose u njega, bilo u naravi ili u novcu. Prve izraženije želje za pripajanjem bile su već 1934.godine, ali do stvarnog spajanja dolazi tek 1947.godine kada Retfala postaje dijelog grada Osijeka.

Na konferenciji je govorio Stjepan Čuraj, predsjednik Županijske organizacije HNS-a OBŽ.

"Ovdje sam kao rođeni Retfalčanin došao dati podršku i najaviti inicijativu ogranka HNS-a Retfala, za obilježavanje 70 godina pripojenja Retfale gradu Osijeku, što će biti iduće godine. Nismo danas slučajno na ovom mjestu, jer tu je i današnja granica između dvije gradske četvrti, ali prije svega nekadašnja Mitnica. Moramo uvijek znati odakle smo došli, kako bi znali gdje ćemo ići, kako bi znali čuvati i njegovati tradiciju i na njoj graditi budućnosti. Ovdje smo zbog toga kako bi podsjetili ljude kako je nekad bilo, kako bi stvorili jedno novo jedinstvo i dali novu dimenziju proslavi tog vrijednog jubileja.“poručio je Stjepan Čuraj.

Predsjednik HNS-ovog ogranka Retfala, Dražen Slunjski, dodao je kako želi da se inicijativa proširi i na uređenje dijela oko spomenika Sv.Ivanu Nepomuku, te cjelokupnog prostora kako bi mogao postati trg i na taj način zaokružiti buduću gradnju I.gimnazije na tom području.



Tekst i foto: Ured HNS-a OBŽ

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: