Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Predstavljeni projekti pomoćnika u nastavi i osigurane prehrane za djecu u potrebi

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65738
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.10.2016. 14:12 
Naslov:  Predstavljeni projekti pomoćnika u nastavi i osigurane prehrane za djecu u potrebi
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Osijeku su predstavljena dva projekta čija je provedba započela početkom nove školske godine.

Radi se o projektima „Učimo zajedno 3“ i „Osiguranje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ koji se provode u školama u Osječko-baranjskoj županiji, a oba su financirana od strane europskih fondova.

Projekt „Učimo zajedno 3“ provodi se već treću godinu za redom u osnovnim i srednjim školama OBŽ-a, a njime se osiguravaju pomoćnici u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju. Za ovu školsku godinu osigurano je 66 pomoćnika u nastavi koji će raditi sa 70 učenika u 33 osnovne i 5 srednjih škola čiji je osnivač Županija. Partner Županije u ovom projektu je Regionalna razvojna agencija, a njegova je vrijednost oko 2 milijuna i 650.000 kuna.
Prema riječima koordinatorice projekta Matee Matas, prvi korak u projektu je educirati asistente u nastavi u roku od dva mjeseca. Trenutno je u tijeku proces javne nabave gdje se javljaju ustanove koje će educirati asistente u trajanju od 20 nastavnih sati. Po završetku edukacije asistenti se angažiraju u nastavi, a oni djeci s poteškoćama pomažu u slušanju nastave, pripremi, savladavanju i polaganju gradiva, ali i pri ulasku i izlasku iz škole ili odlasku na toalet kod djece s fizičkim poteškoćama.

Projekt „Osiguranje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ prvi se put provodi na području Županije. Javni poziv je raspisan u lipnju u okviru Europskog fonda za najpotrebitije, na raspolaganju je bilo ukupno 13 milijuna kuna, a OBŽ je dobio nešto više od 960.000 kuna, što je gotovo maksimum od milijun kuna koliko je svaki natjecatelj mogao tražiti.

Projekt se provodi u 38 osnovnih škola i njime se osigurava prehrana za 1.077 učenika čiji su roditelji korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu. Projekt je zamišljen kao dodana vrijednost na postojeće nacionalne programe prehrane, odnosno ukoliko se u nekoj školi već financira ili sufinancira prehrana djece koja su u potrebi, ovim se projektom financira onaj preostali dio djece. U projekt nisu uključene samo one škole koje već imaju riješenu prehranu djece ili koje nemaju tehničke uvjete za to.
Projekt je započeo 28. kolovoza potpisivanjem ugovora između Ministarstva socijalne skrbi i OBŽ-a, a traje do kraja školske godine, odnosno do 28. lipnja, istaknula je koordinatorica projekta Ivona Tevelly Grigić.



Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: