Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječki Gauss na Deloitteovoj listi najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Srednjoj Europi

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65786
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.10.2016. 13:29 
Naslov:  Osječki Gauss na Deloitteovoj listi najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Srednjoj Europi
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na ovogodišnjoj Deloitteovoj listi 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki u Srednjoj Europi, na kojoj se tvrtke rangiraju prema najvećoj stopi rasta prihoda u razdoblju od 2012. do 2015. godine, plasiralo se šest tvrtki iz Hrvatske: Gauss, Rimac automobili, Axilis, Telum, Hangar 18 i Serengeti.

Kao i prethodnih godina, većina plasiranih tvrtki iz Hrvatske bave se softverom, jedna čistom tehnologijom (Rimac automobili), a jedna digitalnim marketingom (Telum).

Hrvatske tvrtke uglavnom su zauzele sredinu ljestvice najbrže rastućih tehnoloških tvrtki, a najbolje je rangirana tvrtka Gauss na 19. mjestu koja se bavi razvojem softvera. Ima urede u Osijeku i Vukovaru, a u četiri godine imali su rast prihoda od čak 736%. Slijede je Rimac automobili na 20., Axilis na 22., Telum na 23., Hangar 18 na 28. te Serengeti na 39. mjestu.

Na listi dominira Poljska sa sedamnaest tvrtki, Češka sa sedam, Hrvatska sa šest, dok naši susjedi Bosna i Hercegovina, Srbija i Slovenija, svaka ima po jednog poslovnog subjekta. Po granama djelatnosti ljestvicom dominiraju informatička tehnologija i digitalna rješenja sa 41 poslovnim subjektom, zatim mediji i telekomunikacije (6 poslovnih subjekata), te čista tehnologija i energetika (3 subjekta).

Od ovih tvrtki samo je Serengeti i prošle godine bio plasiran na Deloitteovoj listi u kategoriji „50 najbrže rastućih“, dok su se ostale 43 tvrtke ove godine po prvi put našle na listi.

Iz Deloitteovog ureda navode kako se prosječna stopa rasta prihoda gotovo udvostručila u odnosu na dvije godine ranije i u posljednjem trogodišnjem razdoblju iznosi čak 1.057 %, što upućuje na dinamičan procvat poslovnih subjekata iz tehnološkog sektora i ukazuje na jednu cijelu novu generaciju dinamičnih mladih poslovnih subjekata koji se uspješno othrvavaju izazovima i nadopunjuju etablirani omjer snaga.

Ljestvica pedeset najbrže rastućih poslovnih subjekata u Srednjoj Europi rangira tvrtke prema najbržem rastu prihoda kroz razdoblje od četiri uzastopne godine. Ljestvica za 2016. godinu izrađena je na temelju analize prihoda ostvarenih u razdoblju od 2012. do 2015. godine.





Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: