Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Medicinski fakultet: Javnozdravstvena kampanja "Mi možemo. Ja mogu"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.10.2016. 21:15 
Naslov:  Medicinski fakultet: Javnozdravstvena kampanja "Mi možemo. Ja mogu"
25.10.2016. 12:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U organizaciji udruge Sve za nju i Koalicije udruga u zdravstvu , 25. listopada 2016. u 12:00 sati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, Videokonferencijska dvorana, Josipa Huttlera 4, bit će predstavljena nacionalna javnozdravstvena kampanja «Mi možemo. Ja mogu».

U sklopu Svjetskog dana borbe protiv raka (World Cancer Day) pokrenuta je trogodišnja globalna kampanja 2016.-2018., kojoj smo se pridružili s kampanjom na nacionalnoj razini pod imenom „Reci rukama“ (Talking hands). Poruka kampanje «Mi možemo. Ja mogu.» temelji se na ideji da svaka institucija, zajednica i svaki pojedinac mogu pridonijeti smanjivanju broja oboljelih i umrlih od raka.

Kampanjom se želi podići svijest javnosti o oboljenjima od raka, prevenciji te bolesti, ranom dijagnosticiranju i liječenju te skrbi za oboljele. Na predstavljanju će se istaknuti potreba donošenja i implementacije Nacionalnog plana borbe protiv raka, budući da je pojavnost i smrtnost zloćudnih bolesti u Hrvatskoj u stalnom porastu, za razliku od drugih članica EU.

Na predstavljanju kampanje će govoriti:
- Prof. dr. sc. Jasminka Milas Ahić, pomoćnica ravnatelja za kvalitetu KBC Osijek
- Prof. dr. sc. Aleksandar Včev, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku
- Ivica Belina, predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu
- Ljiljana Vukota, glavna tajnica Udruge SVE za NJU, voditeljica projekta „Reci rukama“
- Doc. dr. sc Ilijan Tomaš, pročelnik Zavoda za onkologiju KBC Osijek

Nacionalna javnozdravstvena kampanja u Hrvatskoj provodi se od 27. rujna i to na dvije razine, elektroničkoj na društvenim mrežama i mrežnim stranicama kampanje i kroz javne promocije u državnim, zdravstvenim i akademskim ustanovama, te u četiri glavna regionalna centra Hrvatske. Dodatna aktivnost koja će osvježiti koncept kampanje je tematska e-razglednica (epostcard) Hrvatske pošte, kojom svoju poruku šaljete na fizičku adresu odabrane osobe u obliku razglednice s personaliziranom fotografijom i porukom, što je doprinos Hrvatske pošte koje su prepoznale potrebu da se uključe u kampanju.

Ideja nacionalne kampanje je priključivanje globalnim naporima da se proširi poruka «Mi možemo. Ja mogu.» i da poduzmemo nešto za prevenciju, rano otkrivanje i kvalitetnije liječenje i sveobuhvatnu skrb za oboljele. To je poziv svima da se uključe jer svaka aktivnost se računa i svi možemo nešto učiniti.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: