Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Građevinski fakultet: Predavanje "Do Marsa i dalje"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65784
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 21.10.2016. 13:52 
Naslov:  Građevinski fakultet: Predavanje "Do Marsa i dalje"
24.10.2016. 13:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Građevinski fakultet Osijek i Odjel za fiziku poziva sve zainteresirane na javno znanstveno-popularizacijsko predavanje "Do Marsa i dalje". Predavanje će održati g. Ante Radonić u ponedjeljak, 24. listopada 2016. u 13h, dvorana 0.2.

Ovim predavanjem upoznat će se s međuplanetarnim svemirskim misijama. Kako se ostvaruju letovi do drugih nebeskih tijela?

Koje su svemirske sonde sada aktualne? Gdje se nalazi letjelica koja se najviše udaljila od Zemlje?

Posebno ćemo se osvrnuti na istraživanje crvenog planeta. Trenutno je osam aparata aktivno u području planeta Marsa, šest orbitera u blizini planeta i dva istraživačka robotska rovera koji istražuju na površini Marsa.

Koji su ciljevi programa "ExoMars" Europske svemirske agencije? Upoznati ćemo se i s ambicioznim planovima za ekspedicije na Mars. Hoće li ljudi kolonizirati Mars?

Predavanje će biti popraćeno sa mnoštvom fotografija. Poslije predavanja posjetitelji će moći postavljati pitanja iz područja astronautike i astronomije.
Ante Radonić je rođen Korčuli. Preko 40 godina radio je u Tehničkom muzeju "Nikola Tesla" u Zagrebu na radnom mjestu voditelja planetarija s odjelom astronautike. Bavi se popularizacijom astronomije, astronautike i raketne tehnike. Održava aktualna javna predavanja i tribine za građanstvo. Dosad je održao preko 800 javnih predavanja u više od trideset gradova širom Hrvatske. Objavio je preko 300 popularno-znanstvenih članaka u časopisima, tjednicima i dnevnim listovima. Najviše je pisao za časopis zagrebačke zvjezdarnice “Čovjek i svemir” (od 1970.). Često na raznim radio i televizijskim postajama komentira događaje na polju istraživanja svemira i svemirskih letova. Stalni je stručni suradnik tjedne emisije “Andromeda”, posvećene istraživanju svemira, na Drugom programu Hrvatskog radija utorkom od 20:00 do 22.00 sata (od 1997.). Dobitnik je nagrade za životno djelo Hrvatske zajednice tehničke kulture (2014.).


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: