Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kino Urania: Veliki obljetnički koncert "Etno jazz diva Tamara Obrovac"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65665
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.10.2016. 15:05 
Naslov:  Kino Urania: Veliki obljetnički koncert "Etno jazz diva Tamara Obrovac"
25.10.2016. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Etno jazz diva Tamara Obrovac i njen Transhistria ensemble održat će veliki obljetnički koncert u kinu Urania 25. studenoga 2016. u 20 sati. Radi se o jednoj posebnoj prigodi, a to je 20 godina diskografske karijere ove velike pjevačice, flautistice, skladateljice i autorice tekstova. Povod za slavlje jest i izlazak njenog posljednjeg albuma „Canto amoroso“, čiju je vrhunsku kvalitetu prepoznala kritika i publika!

Dragi Osječani, već dugo nisam održala koncert u vašem lijepom gradu! Prošlo je devet godina otkad sam gostovala Hubertu von Goisernu…Veselim se stoga koncertu mog Transhistria ensemblea 25.studenog u kinu Urania jer će to biti energični samostalni koncert kojim obilježavamo i izlazak mojeg desetog albuma, “Canto Amoroso”. Pozvani ste svi koji volite uživati u glazbi, živili!”, izjavila je Tamara, uvijek ispunjena pozitivnom energijom i nestrpljiva da stane pred osječku publiku i predstavi joj svoj recentni rad.

Osim u Osijeku, Tamara Obrovac i Transhistria ensemble okruglu obljetnicu obilježit će i u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) 26.11., a paralelno se nalazi i na europskoj turneji koja pokriva Litvu, Austriju, Švicarsku i Sloveniju. Na proljeće planira posjetiti i Zadar i Split!

Iza sebe Tamara Obrovac ima 10 studijskih albuma; "Triade" (1996.), "Ulika" (1998.), „Transhistria" (2001.), „Sve pasiva" (2003.), "Daleko je" (2005.), „Črni kos” (2006.), “Neću više jazz kantati” (2009.), "Madirosa" (2011.), „Ulika revival" (2014.) i Canto amoroso” (2015.).

Evo što o njenom posljednjem albumu kaže portal muzika.hr:
Glazbeno, riječ je o egzemplarnom etno-jazzu u kojem pjesme nikuda ne žure. Mnoge pjesme naizgled završe, da bi tek onda ansambl kojeg čine Uroš Rakovec (gitara, mandola), Fausto Beccalossi (harmonika), Žiga Golob (kontrabas) i Krunoslav Levačić (bubnjevi) krenuo u razradu teme na svojim instrumentima, obično jedan po jedan, a nerijetko im se pridruži i Tamara sa scatom. Dojam je organske, improvizirane glazbe u kojoj pjesme uzimaju svoje vrijeme da slobodno dišu, da se same razviju. „Samo ovaj kutak poznajem“, pjeva Tamara u "Carisa", no za njen Transhistria ensemble granice ne postoje“.

Ulaznice za osječki koncert Tamare Obrovac i Transhistria ensemblea mogu se kupiti na blagajni kina Urania po cijeni od 90 kuna u pretprodaji i 110 kuna na dan koncerta. Požurite jer je kapacitet kina nije velik, a te je večeri rezerviran za istinske ljubitelje jazza s tračcima etna.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: