Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



"PLIN 2016": Zbog liberalizacije tržišta, plin će biti sve jeftiniji!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.09.2016. 9:46 
Naslov:  "PLIN 2016": Zbog liberalizacije tržišta, plin će biti sve jeftiniji!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer je na ogromnom parkiralištu u studentskom kampusu bilo nemoguće pronaći slobodno parkirno mjesto. Istovremeno se na Građevinskom fakultetu održavala konferencija o eko zoni Nemetin, a na Poljoprivrednom fakultetu započela je trodnevna konferencija „Plin 2016“ koju organiziraju Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu, HEP-Plin d.o.o. i Tehnički fakultet Pollack Mihály u Pečuhu.

Radi se o tradicionalnoj manifestaciji o prirodnom plinu, toplini i vodi koja se od 2003. svake godine održava u Osijeku. Skup će okupiti više od 300 stručnjaka, renomiranih sveučilišnih profesora iz zemlje i inozemstva te uspješnih poduzetnika, koji će raspravljati o energetskoj strategiji, industriji plina, plinofikaciji, energetskoj učinkovitosti i sigurnosnim aspektima opskrbe plinom.



Izlaganja na ovogodišnjem skupu bit će podijeljena u tri tematske sekcije: Plin i plinska tehnika, Energetska i toplinska tehnika te konstruiranje i proizvodne tehnologije. Teme razgovora će obuhvatiti, između ostalog, postojeća i eventualna buduća plinska polja u sjevernom Jadranu, opskrbu ruskim plinom, izgradnju LNG terminala i trenutno vruću temu obnovljivih izvora energije poput vjetra ili sunca.



Damir Pećušak, direktor HEP-PLIN-a d.o.o Osijek, izjavio je kako će liberalizacija tržišta u narednih nekoliko godina dovesti do znatno niže cijene plina jer će se veći broj opskrbljivača na relativno malom tržištu truditi nametnuti što povoljnijim cijenama za kategorije gospodarstva i kućanstva.



U ime Grada, sve sudionike skupa pozdravio je zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš, poželjevši im ugodan boravak u Osijeku.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.10.2016. 8:44 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: