Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osijeku predstavljen Pozivni centar za nestalu djecu - 116 000

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.10.2016. 10:31 
Naslov:  U Osijeku predstavljen Pozivni centar za nestalu djecu - 116 000
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prema riječima voditelja osječkog Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, Tomislava Ramljaka, prošle je godine u Hrvatskoj zabilježeno gotovo dvije tisuće bjegova djece iz obiteljskih domova i državnih institucija, poput domova za nezbrinutu djecu, odgojno- obrazovnih ustanova itd. Iako se većina njih vrati kući, još uvijek se traga za njih 60-ero.

Kako bi se olakšala potraga za nestalom djecom, Hrvatska agencija za poštu i telekomunikacije je 2013. godine dodijelila Centru za nestalu i zlostavljanu djecu harmonizirani europski kod za usluge od društvenog značaja – 116 000. Riječ je o besplatnom broju na koji možete prijaviti sve informacije o nestalom djetetu.

U cijelu ovu priču uključio se i osječki Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti kroz projekt izrade kurikuluma novog specijalističkog poslijediplomskog studija za završene stručnjake (pravnike, odgajatelje, pedagoge, socijalne radnike...) koji se bave tom skupinom djece.

Prema riječima docentice Tene Velki, u ovaj projekt su se uključili jer do sada nije bilo sustavnog preventivnog djelovanja, nije se tragalo za uzrocima ovako čestih bjegova djece. Pokretanjem novog poslijediplomskog studija stručnjaci će steći važna iskustva o tome koji su uzroci bjegova djece, kako postupati u slučaju bijega, koja su prava djeteta koje bježi itd. kako bi se zajedničkim i umreženim radom takvi bjegovi spriječili ili barem umanjili.



Tekst: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: