Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sjajne vijesti iz Europske komisije – Osječka luka napokon dobiva terminal za rasute terete!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.09.2016. 10:59 
Naslov:  Sjajne vijesti iz Europske komisije – Osječka luka napokon dobiva terminal za rasute terete!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Europska komisija odobrila je financiranje projekta „Izgradnja terminala za pretovar rasutih tereta u luci Osijek“ čija je ukupna vrijednost 17.314.315 eura, od čega se EU sredstvima može financirati 15.589.383 eura. Radi se o prvom nacionalnom projektu izgradnje u području unutarnje plovidbe kroz koji će osječka luka napokon izgraditi novi terminal i tako osigurati povećanje kapaciteta, bolju povezanost te razvoj i rast konkurentnosti.

Ulaganje u Slavoniju nije samo predizborno obećanje! Ovim projektom dokazujemo da je Slavonija u vrhu prioriteta ove Vlade“, izjavio je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

Izgradnjom terminala za pretovar rasutih tereta u luci Osijek omogućit će se poboljšanje infrastrukture u lukama unutarnjih voda, a time i razvijanje sektora prijevoza tereta unutarnjim vodnim putovima. Također, aktivnosti pretovara rasutih tereta koje su se do 2015. godine odvijale u neposrednoj blizini Kliničkog bolničkog centra Osijek u centru grada preselit će se na novu lokaciju u neurbaniziranom dijelu grada što će doprinijeti kvaliteti života građana kao i zaštiti okoliša.

Jedan od prioriteta financiranja iz EU fondova, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., odnosi se na povećanje količine teretnog prometa na unutarnjim plovnim putovima Republike Hrvatske. Kroz razvoj infrastrukture luka predviđa se izgradnja ili osuvremenjivanje infrastrukture namijenjene funkcioniranju luka unutarnjih plovnih putova, što između ostaloga uključuje i izgradnju terminala za rasuti teret koji će doprinijeti revitalizaciji gospodarstva i ravnomjernom razvoju regija u Hrvatskoj.



Tekst: mr. sc. Ana Odak

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: