Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Športski objekti preuzimaju brigu o održavanju svih gradskih igrališta?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.09.2016. 9:34 
Naslov:  Športski objekti preuzimaju brigu o održavanju svih gradskih igrališta?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nakon nesreće koja se u nedjelju u poslijepodnevnim satima dogodila na igralištu u Žutom naselju u Retfali kada je na 14-godišnjeg dječaka pala metalna konstrukcija koša i ozlijedila ga te je s potresom mozga i slomljenom ključnom kosti prevežen u osječku bolnicu, gradonačelnik Vrkić je hitno reagirao.

Suočen s prozivkama za odgovornost na sjednici Gradskog vijeća, ali i bijesom javnosti zbog ovog nemilog događaja, gradonačelnik je jučer donio odluku prema kojoj će brigu o redovitom održavanju svih gradskih igrališta preuzeti gradska tvrtka Športski objekti, dok će košnju travnatih površina uz igrališta preuzeti Unikom.

Osim toga, gradonačelnik nam je u kratkoj izjavi potvrdio kako je naložio sveobuhvatnu inspekciju i reviziju stanja svih sportskih naprava i terena u gradu. Ravnateljima svih osječkih osnovnih škola također je upućen dopis da se provjeri kakvo je stanje s opremom na njihovim školskim igralištima, a sve kako bi se nemile situacije poput one od nedjelje u budućnosti izbjegle.

Kako smo već pisali u izvještaju sa sjednice Gradskog vijeća, Vrkić se ispričao dječaku i njegovim roditeljima priznavši da pitanje odgovornosti nad igralištima nije bilo dobro riješeno. Naime, gradonačelnik je pojasnio kako kvartovska sportska igrališta često nastaju na inicijativu gradskih četvrti, a jednom kada se naprave nitko ih sustavno ne održava i nitko ne odgovara za njih. Iako je predviđeno da gradske četvrti skrbe o njima, one u svojim proračunima nemaju dovoljno sredstava da financiraju popravke opreme i rekvizita koji se tijekom godina neumitno troše i kvare.

Od gradskih četvrti i mjesnih odbora ubuduće će se zahtijevati da redovito pregledavaju stanje igrališta u svom dijelu grada te, ako uoče oštećenja ili kvarove na spravama, o tome odmah obavijeste Športske objekte koji od sada preuzimaju brigu o njihovom trajnom održavanju i servisiranju.

U Športskim objektima na naš upit rekli su kako još nisu dobili cjelovitu informaciju. Nakon što se direktor tvrtke vrati s kraćeg godišnjeg odmora, o tome će se raspravljati i izvijestiti javnost.



Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: