Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Tikveš: Znanstveno-stručni skup "Kopački rit jučer, danas, sutra" [2016.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65774
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.09.2016. 11:28 
Naslov:  Tikveš: Znanstveno-stručni skup "Kopački rit jučer, danas, sutra" [2016.]
Od 29.09.2016. 16:00 do 30.09.2016. 15:59 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prvi znanstveno-stručni skup „Kopački rit jučer, danas, sutra“ održan je u Tikvešu, 27. rujna 2012. godine. Cilj organizacije skupa bio je okupiti istraživače iz različitih znanstvenih disciplina koji će prikazati ostvarena postignuća ili najaviti planirane istraživačke aktivnosti te uključiti i druge dionike i korisnike prostora u širem okruženju Parka prirode „Kopački rit“.

Bila je to vrlo važna godina jer je UNESCO 11. srpnja 2012. proglasio prekogranični Rezervat biosfere Mura – Drava – Dunav između Republike Hrvatske i Republike Mađarske i uključio ga u Svjetsku mrežu rezervata biosfere. Park prirode „Kopački rit“ ima ključnu ulogu u rezervatu biosfere zbog iznimnih prirodnih vrijednosti i zbog iskustva u upravljanju ovim zaštićenim područjem. Nakon prvoga skupa održani su 2. simpozij (2. i 3. listopada 2013.), 3. simpozij (3. listopada 2014.) te 4. simpozij s međunarodnim sudjelovanjem (1. i 2. listopada 2015.).

Ovogodišnji su 5. simpozij s međunarodnim sudjelovanjem „Kopački rit jučer, danas, sutra 2016.“ organizirali: Javna ustanova „Park prirode Kopački rit“, Poljoprivredni fakultet u Osijeku i Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Osijek, uz suorganizaciju međunarodne udruge zaštićenih područja uz rijeku Dunav „Danubeparks“ i međunarodne znanstvene udruge „Balkan Environmental Association“. Tijekom dva dana održavanja simpozija, 29. i 30. rujna 2016., bit će održana 34 usmena izlaganja i 4 posterska.

Ponosni smu što smo u kratkom vremenu uspjeli u organizaciji stići do 5. simpozija i što svaki sljedeći okuplja sve više sudionika. Značajno je proširen opseg tema o kojima se izlaže.

Promiče se multidisciplinarni pristup u obradi tema koje nisu usko povezane sa zaštitom prirodnih vrijednosti i održivim korištenjem prirodnih dobara u području Parka prirode „Kopački rit“, nego se dotiču šireg prostora Baranje i istočne Hrvatske. Stoga su u program simpozija uvrštene različite teme iz obrazovanja, gospodarstva, povijesti, jezikoslovlja, umjetnosti i turizma. Zadovoljni smo što se radu simpozija priključuju znanstvenici i stručnjaci iz inozemstva.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: