Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dječje kazalište Branka Mihaljevića: Predstava "Čudo u Poskokovoj Dragi"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65776
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.09.2016. 11:46 
Naslov:  Dječje kazalište Branka Mihaljevića: Predstava "Čudo u Poskokovoj Dragi"
05.10.2016. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nagrađivana hit predstava Kazališta "Mika Živković" - Retkovci "Čudo u Poskokovoj Dragi" održat će se u srijedu, 5. listopada 2016. u 20.00 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku!

Na 6. Komedijafestu u Bjelovaru predstava "Čudo u Poskokovoj Dragi" nagrađena je od strane stručnog Prosudbenog povjerenstva:
- nagradom za najbolju predstavu Festivala,
- nagradom za najbolju režiju (Marko Sabljaković),
- nagradom za najbolju scenografiju (Dejan Duraković),
- nagradom za najbolju sporednu žensku ulogu (Katica Štefančić).

Predstava je od svoje premijerne izvedbe početkom godine doživjela niz izvrsnih kritika od strane kazališne struke, a ovacijama i gromoglasnim pljeskom publike praćena prilikom svake izvedbe.

O predstavi:
Čudo u Poskokovoj Dragi
autor: Ante Tomić
dramatizacija: Željka Udovičić Pleština
režija, adaptacija i prilagodba: Marko Sabljaković

Čudo u Poskokovoj Dragi roman je Ante Tomića koji osebujnim humorom i nevjerojatno vjerojatnom pričom o Jozi Poskoku i njegovim sinovima zarobljenih u civilizaciji neotkrivenom prostoru, zaboravljenih u vremenu koje ih mimoilazi – sigurno pronalazi put do kazališnih dasaka.
Prema adaptaciji Marka Sabljakovića otac Jozo Poskok, udovac, u mentalnoj izolaciji po njegovima nazvane drage u kojoj „zakon ne štiti“, uzgaja, na svoju sliku i priliku, sinove Krešimira, Branimira i Domagoja, sve nazvane, prirodno, po hrvatskim knezovima i kraljevima, uvjeren da to i jest domet i esencija ove obitelji. Jedu se žganjci na sto načina i sve što uz to slijedi. Tada Krešimiru pada na pamet strašna i nadasve suvremena ideja – pronaći ženu. I sjeti se tako svoje davne, ratne ljubavi. Tada počinju „problemi“...

U predstavi igraju: Ilija Červen, Zdravko Šinjori, Antun Brajković, Šimun Ištaković, Nikolina Benačić, Darko Lovretić, Magdalena Benačić, Đurđica Zetović, Dijana Ivkov, Katarina Prošenski, Matija Grgić, Maja Jakšić, Anica Prošenski, Katica Štefančić, Marija Mrvičin, Danijela Ištaković/Josipa Jurković, Marta Prljević, Sara Zetović, Đuro Perković i Mira Šutalo.



Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: