Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sjednica Gradskog vijeća – dio šetnice u Donjem gradu se ruši zbog projekta obaloutvrde!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.09.2016. 9:42 
Naslov:  Sjednica Gradskog vijeća – dio šetnice u Donjem gradu se ruši zbog projekta obaloutvrde!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Nije lako bilo gradonačelniku Vrkiću na sjednici Gradskog vijeća na kojoj su ga opet vijećnici „rešetali“ pitanjima o problemima koji muče građane.

Najviše polemike bilo je oko doista apsurdne situacije u Donjem gradu gdje će se, nakon dvije godine radova na šetnici, dio iste morati rušiti zbog projekta obaloutvrde. To u biti znači da će šetnica, koja je bila zatvorena dvije godine, sada ponovno biti zatvorena dulje razdoblje. Gradonačelnik je to obrazložio strogim pravilima europskih fondova prema kojima su radovi na šetnici morali biti završeni na vrijeme iako se znalo da nedugo potom kreće projekt gradnje obaloutvrde koji se dijelom preklapaju. Vrkić je istaknuo kako je to suluda situacija u kojoj dio netom završenog projekta moraš rušiti da bi gradio nešto novo, no projekt šetnice nije se mogao zaustaviti jer je struka rekla da će se u tom slučaju morati plaćati veliki penali.

Na pitanje tko je odgovoran za igrališta u gradu kako bi se izbjegle situacije poput one u Retfali gdje je u nedjelju košarkaški koš pao i ozlijedio 14- godišnjeg dječaka, Vrkić je odgovorio kako se igrališta postavljaju na inicijativu gradske četvrti, nisu u nadležnosti Sportskih objekata, a kada dotraju ili se oštete nitko o njima ne vodi brigu. Gradonačelnik je obećao da se sa svojim suradnicima poraditi na trajnom rješenju ovog problema.

Jedno od pitanje bilo je i zašto je za poslove horizontalne signalizacije odabrana zagrebačka tvrtka „Signalizacija“ a ne osječki Cesting. Vrkić je odgovorio da je to zbog Zakona o javnoj nabavi koji obvezuje gradsku upravu da prihvati najpovoljniju ponudu, a ponuda zagrebačke tvrtke bila je za 40.000 kuna povoljnija od osječke te je tužna srca potpisao ugovor s njima.

Na primjedbe vijećnika o slabim rezultatima uništavanja ambrozije, gradonačelnik je rekao kako je ispisano 15 kazni nesavjesnim građanima što je više nego prošle godine, ali ipak nedovoljno. Obećao je da će grad angažirati sve raspoložive kapacitete za košnju, no upozorio je da Grad ne može uvesti Kinezi da čiste ambroziju jer građani to odbijaju činiti čak i ispred svojih kuća.

Za „vrući krumpir“ dječjeg igrališta OŠ Franje Krežme Vrkić je obećao potporu djeci i njihovim roditeljima, ali ključ rješenja tog problema drži Ministarstvo obrazovanja. Grad sa svoje strane može ponuditi parkirna mjesta djelatnicima Filozofskog fakulteta kako bi se djeci vratilo igralište koje su koristila 50 godina.

Gradonačelnik je obećao razmotriti inicijativu da se uz divlje deponije postave kamere kako bi se spriječilo ilegalno odlaganje otpada, najavio je i skorašnje uređenje Sakuntala parka koje će se provesti u sklopu prekogranične suradnje, a najavio je i kako će gradski proračun za iduću godinu doći na dnevni red Gradskog vijeća na sjednici 12 listopada.



Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: