Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Dječje kazalište Branka Mihaljevića: Ayanasu (woven) japanski plesni umjetnici

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65767
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.09.2016. 11:26 
Naslov:  Dječje kazalište Branka Mihaljevića: Ayanasu (woven) japanski plesni umjetnici
01.10.2016. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatski centar Assitej i Assitej Srbija pozivaju na atraktivno gostovanje kazališta Dora iz Japana s plesnom predstavom Ayanasu (Woven) u subotu 1. listopada 2016. u 18 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića. Ayanasu („tkati“) je improvizirana neverbalna izvedba koja prikazuje put jedne obitelji od gubitka do nade za vrijeme potresa, tsunamija i eksplozije nuklearne tvornice u Japanu. U tišini, izvođači izvlače sirove emocije, koje pojačava promjena atmosferičnog svjetla i glazbe. Ayanasu također odražava i kreativni proces kazališne skupine Dora iz Japana, pod vodstvom redatelja Kenjira Otanija, koja je ispreplela spontane vinjete sa narativom o usamljenosti, sjećanjima i sinkronicitetom. Ovo uprizorenje obilježava 40. godišnjicu kazališne skupine Dora (2012.), koju su 1972. osnovali Mizuho Suzuki i Shoji Hayakawa, te čija je misija bila da „dekmokratski izrazi svoje misli kroz promišljanja o svemiru, ljubavi i ljudskosti“ dok „kritički odražava moderno društvo i pruža izričaj za više kulturalno otkrivanje za mlade“.

Predstava je, zahvaljujući japanskoj vladi, centrima Assitej iz Hrvatske i Srbije, besplatna za sve zainteresirane, a besplatne ulaznice mogu se podići na blagajni Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku svakim radnim danom od 8 do 15 sati i sat uoči izvedbe.

U nedjelju, 2. listopada s početkom u 11 sati, za studente Umjetničke akademije japanski će umjetnici održati i besplatnu radionicu „Devise Works“ pod vodstvom Kenjira Otanija.

Radionica je podijeljena u tri dijela:
- „Devise Works“ – fokusira se na gradnju neverbalnih scena kroz zadane teme ili ključne riječi
- „Physical Theater“ - učenje Viewpoint tehnike, tehnike američkog fizičkog kazališta koji je inspiriran japanskim tradicionalnim kazalištem
- „Taboo“ – proučavanje „zabranjenih“ tema kroz maštu i kazalište

Veliko nam je zadovoljstvo što je prvo u nizu gostovanja u Hrvatskoj upravo u Osijeku (predstava će biti izvedena još u Virovitici i Čakovcu) i podudara se s obilježavanjem Dana Japana.

Za sve dodatne informacije o ovom atraktivnom gostovanju u Osijeku budite slobodni kontaktirati voditeljicu marketinga Dječjeg kazališta Jasminku Mesarić, također i članicu HC Assiteja na broj 091 206 44 25.






Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: