Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Izložbom "O prvom i drugom" Marijana Molnara otvorena nova sezona u Galeriji Kazamat

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65789
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.09.2016. 9:02 
Naslov:  Izložbom "O prvom i drugom" Marijana Molnara otvorena nova sezona u Galeriji Kazamat
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U osječkoj Galeriji Kazamat prekinuta je ljetna stanka otvorenjem izložbe „O prvom i drugom“ zagrebačkog autora Marijana Molnara.

Prigodom otvaranja, voditelj Galerije Kazamat Igor Loinjak istaknuo je kako je Molnar aktivan još od 70-ih godina prošlog stoljeća te je do sada imao oko 50 samostalnih izložbi. Ova izložba, koja se nadovezuje na umjetnikovu izložbu održanu u njegovoj rodnoj Koprivnici u lipnju, nije retrospektivna ali sažima 40 godina njegova rada u obliku multimedijalnog kolaža kojega čine instalacije, fotografije i performansi do slika i videa.



Loinjak je naveo kako je Molnar od početka svoga djelovanja pokazivao širinu svojih interesa, naklonost novim umjetničkim praksama i izraženi aktivizam što ga je razlikovalo od svojih kolega konceptualista i postkonceptualista. Posebno je naglasio njegov manifest „Za demokratizaciju umjetnosti“, ciklus radova započet 1979. godine u kome je Molnar koristeći jezik i metode ideologije poput državnih simbola (zvijezda petokraka) ukazivao na povezanost umjetnosti i šireg društvenog konteksta onog vremena.



Molnar je u kratkom obraćanju okupljenima naglasio kako se izložba sastoji od tri tematske cjeline nastale u različitim razdobljima njegova rada i različitim medijima. Samom otvorenju izložbe prethodio je zanimljiv performans „Ljubljeni Marx“ u koji je autor uključio svakog posjetitelja.



Izložba se zatvara u srijedu 5. listopada, a istoga dana Igor Loinjak će u 18:00 sati provesti sve posjetitelje kroz izložbu uz stručno vodstvo.





Tekst i foto: Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: