Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Elektrotehnička i prometna škola Osijek sudjeluje u međunarodnom projektu Erasmus +: Wonderland

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.09.2016. 11:44 
Naslov:  Elektrotehnička i prometna škola Osijek sudjeluje u međunarodnom projektu Erasmus +: Wonderland
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Elektrotehnička i prometna škola Osijek kao partner sudjeluje u projektu Erasmus + sa školama iz četiri zemlje – Poljskom, Turskom, Portugalom i Finskom. U projektu koji će trajati dvije godine učenice i učenici će uz vodstvo nastavnika stvarati idealnu državu – Wonderland. Svaka će škola – partner izrađivati elemente koji čine takvu državu: dizajnirat će zastavu i grb, glavna pravila zakonskoga sustava zamišljene zemlje, organizirati radionice s političarima svojih zemalja kako bi shvatili kako sustav funkcionira. Jednako tako radit će na idealnom edukacijskom sustavu. Svi partneri rade na istim aktivnostima koje objedinjuju, a rezultate predstavljaju na zajedničkim druženjima - svaki put u različitoj zemlji - partneru, te preko eTwining portala. Jedan je od dijelova projekta za koji je zadužena Elektrotehnička i prometna škola predstavljanje kulturnog segmenta idealne države. Tako će se tijekom boravka u našoj školi organizirati festival na kojemu će se predstaviti kulture zemalja sudionica i njihove kulinarske osobitosti, prikupit će se podatci svih zemalja sudionica i izraditi knjižicu u kojoj će iz postojećih elemenata stvoriti kulturu Wonderlanda.

Važan je element projekta idealne države socijalna skrb. Sudionici projekta posjećivat će domove za starije i nemoćne osobe, domove za nezbrinutu djecu, razgovarati s osobama s invaliditetom i iz vlastitih iskustava izgrađivati novi, zajednički, bolji sustav.

Naglašavat će važnost zdravog životnog stila kroz radionice s liječnicima, nutricionistima, trenerima i predstaviti svoje istraživanje o zdravom životnom stilu. Izrađivat će idealne novine surađujući s novinarima. Kroz istraživanje industrije, poljoprivrede, energije i ekologije bavit će se održivošću Wonderlanda. Odabrat će i predsjednika idealne države kroz izbore i predsjedničku kampanju i brinuti o budućnosti i problemima mlade generacije.

Prvi će sastanak svih sudionika tj. predstavnika biti upravo u Osijeku. Ugostit ćemo 20 učenica i učenika i 8 nastavnika, te uz razne aktivnosti vezane uz projekt pokazati da se ljepote našeg kraja svakako uklapaju u Wonderland. Tako učenici Elektrotehničke i prometne škole Osijek preuzimaju i ulogu promotora Osijeka, Slavonije i Hrvatske na više razina.

Timski je rad ključan za funkcioniranje projekata u kojima naša škola ima zavidno iskustvo, što želimo naglasiti svima koji se odluče sudjelovati u ovakvim projektima,” riječi su ravnatelja škole Antuna Kovačića, dipl. ing.

Pozivamo zainteresirane učenice i učenike da se uključe u projekt svojim vještinama i mogućnostima, nauče nešto novo o svojoj zemlji, ali i unaprijede je novim spoznajama”, dodaje Karolina Brleković, prof. matematike i fizike i voditeljica projekta.



Tekst: Elektrotehnička i prometna škola Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: