Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Zašto neki Osječani još nisu dobili povrat poreza?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.09.2016. 14:29 
Naslov:  Zašto neki Osječani još nisu dobili povrat poreza?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Redakciji portala Osijek031 javio se čitatelj s informacijom da još nije dobio povrat poreza iako je iz Porezne uprave bilo najavljeno kako će to biti riješeno do 15. kolovoza.

Tim povodom nazvali smo glasnogovornika Porezne uprave u Zagrebu, Marka Nenadića, koji je, ne ulazeći u individualni slučaj, načelno pojasnio zašto je do toga došlo.

Prema g. Nenadiću, Porezna je uprava do kraja kolovoza izvršila povrat više plaćenog poreza i prireza na dohodak za 2015. svim poreznim obveznicima kojima su izdana privremena porezna rješenja a koji su obuhvaćeni posebnim postupkom. Povrati više plaćenog poreza i prireza na dohodak doznačeni su na račune koji su bili dostupni Poreznoj upravi.

Međutim, bilo je pojedinačnih slučajeva kada određene banke nisu mogle zaprimiti ta sredstva te su ona vraćena Poreznoj upravi koja će ponovno provesti povrat na druge račune poreznih obveznika koje ima u svojoj evidenciji. Ako porezni obveznici nemaju otvoren račun kod poslovne banke na koji je moguće izvršiti povrat, njima će biti dostavljeni gotovinski nalozi za isplatu. Proces ponovnog izvršenja povrata više plaćenog poreza i prireza te dostava obavijesti poreznim obveznicima trebali su biti završeni najkasnije do 9. rujna ove godine.

Dakle, ukoliko je problem s računom, svi takvi porezni obveznici trebali su dobiti pisanu obavijest od strane Porezne uprave. U svakom slučaju, savjet g. Nenadića svakoj osobi koja još nije dobila povrat poreza na koji ima pravo je obratiti se nadležnom uredu Porezne uprave i na licu mjesta provjeriti zbog čega je nastao zastoj.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek


Zadnja promjena: Redakcija 031; 22.09.2016. 19:59; ukupno mijenjano 1 put.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.09.2016. 19:58 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: