Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[VODIČ] Gdje i kako kupiti “kineski mobitel” po super cijeni? Posebna ponuda i mobiteli od $9.99 [nije šala]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.09.2016. 11:44 
Naslov:  [VODIČ] Gdje i kako kupiti “kineski mobitel” po super cijeni? Posebna ponuda i mobiteli od $9.99 [ni
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Današnje tržište mobitela može se podijeliti u dvije velike skupine: “skupi brand name” i “jeftini kineski mobiteli”. Prava istina je da je i većina “skupih brand name” mobitela zapravo proizvedena ili sastavljena u Kini - vjerojatno ste čuli za priču o poizvođaču iPhone-a (Foxconn) koji se sastavljaju u Kini.

Kinezi nisu ostali samo jeftina najamna snaga, nego su s godinama obrazovali na milijune inženjera koji su danas svojim znanjem i sposobnostima potpuno jednako svojoj “zapadnoj” braći po oružju - znanju. Nastali su tako konglomerati poput Huaweia ili Xiaomia (vole za sebe reći da su kineski Apple), ali i mnoštvo drugih proizvođača za koje većina od nas nikada nije čula, a proizvode i prodaju mobitela više nego nama poznati brandovi. Kina je ogromno tržište za mobilne uređaje i gadgete, u dobrom dijelu okrenuto sebi i zbog toga (osim ovih nekoliko pravih kineskih brandova) većini njihovu proizvođači mobitela ostaju potpuno nepoznati široj javnosti, iako su se kvalitetom izjednačili ili opasno približili “zapadnim” brandovima.

Zadnjih nekoliko godina, zahvaljujući raznim online trgovinama kineskih mobitela i gadgeta, su i hrvatski korisnici upoznati sa svim tim uređajima, mnogi su svoje mobitele i naručivali. Obrazovanjem i tehnološkim razvojem ti su uređaji dostigli pristojnu kvalitetu, jednaku ili bolju za uložene novce. Pouzdanost i kvaliteta izrade je sukladna onoj “zapadnih brandova” - a upravo je strah od loše kvalitete bio glavni razlog odustajanja od kupovine. Sada razloga za taj strah više nema.

Ako ste razmišljali o kupovini “kineskog mobitela” - danas je pravi dan za to - poznata i iznimno pouzdana stranica Banggood slavi 10 godina rada i daje odlične popuste na svakojake uređaje. Dodatnih $10 možete dobiti ukoliko popunite obrazac na dnu ovog članka i dobijete pozivnicu - registrirate se i u roku od 48 sati kupite mobitel vrijednosti iznad $100. Ne zaboravite popuniti obrazac!

Koliko će me to sve koštati i kad će doći?

Kineski mobiteli se kreću uglavnom od $100 do $200. Naravno, postoje i jeftiniji i skuplji modeli, no u ovom cjenovnom rangu se mogu naći iznimno kvalitetni i pouzdani uređaji koji će raditi kao i zapadni brand name od 4-6 tisuća kuna. Kineski mobiteli su zato i popularni - za trećinu ili polovinu cijene se dobije uređaj koji može u većini stvari parirati “zapadnoj” braći.

Carina? PDV?

U Hrvatskoj se ne plaća carina na mobitele i tehničku robu. Ono što se plaća je PDV na pošiljke čiji iznos prelazi 160 kuna i koje dolaze iz ne-EU država (Kina, SAD i sl.).

Što to konkretno znači? Recimo da ste kupili mobitel za $100 [mogu se naći sasvim pristojni primjerci] - mobitel će doći na poštu carinjenja koja će skužiti da se u paketu nalazi mobitel (koriste uređaje nalik aerodromskim skenerima) - otvorit će paket i ako u njemu nema računa (a obično ne bude) od vas tražiti isprintanu ili PDF PayPal transakciju - moežete poslati i mailom. Nakon toga će obračunati PDV na iznos - 25% na iznos (kunsku protuvrijednost) i proslijediti paket na kućnu dostavu. Pri preuzimanju ćete platiti tih 25% i to je to. Imate mobitel po cijeni s interneta + 25%.

No, Banggod ima i europsko skladište [KLIK] - paketi se šalju iz EU, PDV je već obračunat i na takve pakete se ne plaća dodatno PDV. Dostava iz EU skladišta će biti brža, ali su i proizvodi nešto skuplji (manje od 25%) i znatno je manji izbor.

I to je to što se tiče troškova.

Garancija?
Teoretski postoji, čak ni slanje u Kinu nije toliko skupo [prema pisanju po forumima - 60-tak kuna], no u garanciju ne treba previše polagati nadu. Nešto je bolji slučaj ukoliko se ovi uređaji kupuju u hrvatskim shopovima. Nažalost, većina njih nema sve modele. Cijene ovih uređaja u HR shopovima se mogu opisati kao "kineska cijena" + PDV + 300-400kn premije. Za tu "premiju" se dobiva garancija od 12 ili 24 mjeseca. Onaj kome je garancija važnija od ponude uređaja i cijene, uzet će u nekom od hrvatskih shopova. Jasno, garancija vrijedi samo na tvorničke kvarove, ne i na padove, razbijanja i slično.

I, gdje su si ti mobiteli?!

Evo ih:
KLIK: Banggod [kinesko skladište] [plaća se PDV kod dolaska paketa]
KLIK: Banggod [europsko skladište] [ne plaća se PDV, ovo je konačna cijena]



Kako i koji mobitel izabrati?

Sad se sigurno pitate kako između svih tih mobitela izabrati one što valjaju?

Većina današnjih mobitela je sklopljena od dijelova istih proizvođača procesora, memorija, ekrana i slično. Razlike su uglavnom u kombiniranju tih sastavnih dijelova, stoga će i savjeti ići u smjeru kombiniranja sastavnih dijelova, a manje na brandove - jer su uglavnom nepoznati, a kvaliteta izrade je slična.

Dakle, nakon što ste otišli na stranicu s listom mobitela, s lijeve strane imate filtere po svojstvima, Svojstva koja su ključna za ugodan i brz rad mobitela su:
- memorija
- chipset
- resolucija ekrana
- veličina ekrana

S obzirom da se o chipsetima može pisati naširoko i da su razlike u sličnom cjenovnom rangu za većinu korisnika neprimjetne - bazirat ćemo se na radnoj memoriji i ekranu. Dakle, RAM - ono što je prihvatljivo je sve što ima 3GB ili više, ali i 2GB će još neko vrijeme biti sasvim ugodno za rad. Razvojem sve kompleksnijih aplikacija i sa sve više instaliranih aplikacija, 2GB nakon koju godinu možda neće biti dovoljno. S 3GB ste mirni još neko vrijeme, barem još sljedeće dvije-tri godine. Skladišna memorija nije toliko bitna jer svi modeli podržavaju nadogradnju microSD karticama.

Chipseti su posebna i duga priča, većina kineskih mobitel je bazirana na kvalitetnim i cjenovno povoljnim MediaTek chipsetima koji svojom brzinom i bazičnim svojstima mogu stati rame uz rame chipsetima koji se koriste u zapadnim brand name mobitelima od 4-6 tisuća kuna.

Sve što u sebi ima octa-core jamac za ugodan i gladak rad. Naravno, i mnogi quad-core uređaji će biti sasvim dovoljni za većinu korisnika. Hrpe aplikacija (ja ih imam preko 350 instaliranih :)) rade bez ikakvog problema, zastajkivanja i mučenja s memorijom koja su poznta svim Android korisnicima na starim modelima. :) S 2GB i pogotovo 3GB RAM-a takvih problema nema.

Ekran je stvar osobnih želja, neki žele 5”, nekima ni 5.5” nije problem, a ima i onh koji bi 4”. Nažalost, zbog fizičkih ograničenja i sve veće potrebe za energijom (brži i jači procesori i RAM traže veće baterije) veličina uređaja raste i jako je malo onih koji su 5”. U filteru s lijeve strane možete filtrirati i po tom parametru, ali najveću ponuu uređaja ćete pronaći za veličine of 5.5”

Ako vam se ne da tražiti ili ste pogubljeni u ogromnoj ponudi, izdvojio sam par zanimljivih komada po super cijenama (požurite, ponuda je kratkotrajna!):

Prvo je kategorija turbo jeftinjaka s 2GB radne memorije - ima ih i za manje od $100:
KLIK:Jeftini mobiteli s 2GB RAM-a
u ovoj kategoriji ima svega - dobro proučite svojstva i recenzije prije nego kupite, jeftinjake s manje od 2GB bolje nemojte gledati



Slijedi preporuka za modele s 3GB RAM-a:

KLIK: Doogee F5 [kinesko skladište]
Odlična cijena za mobitel s 3GB radne memorije, MTK6753 octa-core chipsetom, FullHD ekranom, odličnom kamerom i otiskom prsta. Popunite obrazac na dnu članka za coupon code od $10.



KLIK: Ulefone Metal[kinesko skladište]
Odlična cijena za mobitel s 3GB radne memorije, MTK6753 octa-core chipsetom, 5" i HD ekranom, odličnom kamerom i otiskom prsta. Popunite obrazac na dnu članka za coupon code od $10.



KLIK: Xiaomi Redmi 3 Pro 5” [kinesko skladište]
Odlična cijena za mobitel s 3GB radne memorije, Snapdragon 616 octa-core chipsetom kojeg koriste i neki “zapadni” brand name mobiteli, HD ekranom na 5” (jedan od rijetkih modela s 5”, no po cijenu rezolucije). Popunite obrazac na dnu članka za coupon code od $10.



KLIK: UMI Max [kinesko skladište]
Odlična cijena za mobitel s 3GB radne memorije, jakim Helio P10 chipsetom, FullHD ekranom na 5.5” Popunite obrazac na dnu članka za coupon code od $10.


KLIK: Xiaomi Redmi 3 Pro 5.5” [kinesko skladište]
Veliki “braco” gornjeg modela - mobitel s 3GB radne memorije, Snapdragon 650 hexa-core chipsetom, HD ekranom na 5.5” i FullHD rezolucijom. Popunite obrazac na dnu članka za coupon code od $10.


Sad se sigurno pitate gdje je onaj iz nslova za $10 ... evo ga:
KLIK: AIEK E1 - mobitel za $10 [veličine kreditne kartice]
malo je ponovo u modi ;-)



Osim mobitela, Banggod dans nudi još hrpu proizvoda uz značajne popuste - ponuda je ogromna - npr. quadcopteri za $10 i sl.:
KLIK: Banggood - POPUSTI!

Obrazac za prijavu za kupon $10
kupon vrijedi ako se iskoristi u roku 48 sati od primanja maila s pozivnicom za kreiranje accounta na Banggood



Imate li pitanja ili trebate dodatni savjet/pomoć?


Tekst: Dražen Karačić [Cacan]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.09.2016. 13:21 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
birki
Offline
Ukupno postova: 45
Lokacija: Osijek/Čepin
Spol: Muško Muško
Post Postano: 10.09.2016. 9:21 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prodajem zlatni Redmi Pro, 64gb, kupljen u Kini, star dva tjedna sa futrolom, nekoliko zastita za ekran i 5-6 usb type c kabela.

http://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_pro-8233.php

Info na 098523879, cijena 450€...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: