Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



66 milijuna kuna za projekt Stara pekara!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65427
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.09.2016. 10:06 
Naslov:  66 milijuna kuna za projekt Stara pekara!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Projekt „Edukativni i informativni turistički centar mladih Stara pekara s Trgom Vatroslava Lisinskog, Tvrđa" ukupne vrijednosti 66 milijuna kuna je odobren, ali se još čeka formalna potvrda - objavio je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić.

Vijest o tomu, prema onome što je Vrkić napisao na svom Facebook profilu, priopćio mu je ministar regionalnog razvoja i europskih fondova Tomislav Tolušić prilikom razgledanja objekata na koja se projekt odnosi. Projekt buhvaća staru austro-ugarsku vojnu pekaru i Trg Vatroslava Lisinskog u Tvrđi, komponente kulturne baštine, koji će biti obnovljeni i revitalizirani uz dodatne, primarno turističke sadržaje i usluge. Nekadašnja pekara dobit će novi život u vidu hostelskog smještaja i niza atraktivnih ugostiteljskih i kulturnih sadržaja.



U razgovoru s ministrom Tolušićem Vrkić je dobio jamstva da će se Osijeku odobriti i sredstva za pripremu studijske i projektne dokumentacije za revitalizaciju, restauraciju i rekonstrukciju objekata kulturnih dobara u Tvrđi i to za: Novi samostan sv. Križa (Bösendorferova 2), Donju oružarnicu (Fakultetska 2), VIII Bastion i Vodotoranj (Tvrđa), Kronwerk utvrdu (Tvrđa) i Hornwerk (vanjski obrambeni prsten)-parkiralište (Tvrđa). Ukupan iznos ovog prijavljenog projekta je gotovo pet milijuna kuna.







Tekst i foto: Radio Osijek/TM

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: