Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Pola milijuna kuna Gradu za projekt osiguranja školske prehrane siromašnoj djeci

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65738
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.08.2016. 9:24 
Naslov:  Pola milijuna kuna Gradu za projekt osiguranja školske prehrane siromašnoj djeci
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Ministarstvu socijalne politike i mladih održano je svečano potpisivanje ugovora u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane djeci u riziku od siromaštva“ iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).

Prema Odluci o financiranju koju je prije nekoliko dana donijela ministrica Bernardica Juretić, ukupna vrijednost 22 ugovorena projekta iznosi 13.670.000 kuna, a sredstva su po prvi put za ovu namjenu osigurana iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) uz nacionalno sufinanciranje u iznosu od 15% od ukupnog iznosa.

Ugovoreni projekti usmjereni su na ublažavanje najtežih oblika dječjeg siromaštva osiguravanjem školske prehrane djeci u riziku od siromaštva. Financiranje u okviru ovog projekta uključuje 12 županija s koeficijentom razvijenosti do 75%, dok su za preostalih 9 županija sredstva osigurana u okviru Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Predviđeno je da će u okviru dvaju navedenih natječaja (FEAD i Zaklada „Hrvatska za djecu“) biti sveukupno obuhvaćeno približno 23.000 djece iz 636 osnovnih škola u svim županijama Hrvatske. Ukupno će biti utrošeno približno 33 milijuna kuna.



Među korisnicima sredstava iz ovog programa nalazi se i Grad Osijek sa svojim projektom „Škole jednakih mogućnosti“ koji će dobiti 507.866 kuna. Ugovor je u ime Grada potpisao zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham. Sredstva su odobrena i Osječko-baranjskoj županiji za sličan projekt pod nazivom „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva“ u iznosu od 963.176 kuna.

A koliko je situacija po pitanju prehrane djece u riziku od siromaštva ozbiljna na istoku Hrvatske govori podatak da gotovo polovica korisnika sredstava iz ovog programa dolazi iz županija i gradova s ovog područja.

Kompletan popis korisnika ovog programa možete vidjeti dolje u tekstu.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Osijek.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: