Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Svečanost zatvaranja 13. Ljetne škole mladih Crvenog križa [2016.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 26.08.2016. 11:08 
Naslov:  Svečanost zatvaranja 13. Ljetne škole mladih Crvenog križa [2016.]
29.08.2016. 17:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Svečanost zatvaranja 13. Ljetne škole mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije održat će seu ponedjeljak 29. kolovoza 2016. godine s početkom 17.30 sati u Centru za Edukaciju u Orahovici, Put hrvatskih branitelja 1.

Na 13. Ljetnoj školi sudjeluje 150 mladih Crvenog križa iz svih društava Osječko-baranjske županije te predstavnika ostalih društava Crvenog križa iz Republike Hrvatske(Dubrovnik, Jastrebarsko, Trogir i Zagreb) kao i prijateljskih društava iz Doboja i Tuzle (Bosna i Hercegovina), te Novog Sada i Sombora (Republika Srbija).
Mladi na ovogodišnjoj Ljetnoj školi pripremaju se za daljnju implementaciju programa Crvenog križa u svojim sredinama iz područja prve pomoći, realističkog prikaza ozljeda, prevencije ovisnosti i programa odgovornog spolnog ponašanja, prevencije trgovanja ljudima i programa sigurnog ponašanja na internetu, za djelovanje u katastrofama, ljudska prava, migracijska kretanja, komunikacijske i organizacijske vještine i dr.

Već sada se može reći da se program realizira odlično, da su mladi vrlo zainteresirani i u svojim sredinama pripremljeni za dobro savladavanje programa što će pokazati i na završnoj svečanosti. Poseban akcent dat će se na izbjegličku krizu što će biti prikazano i kroz završnu vježbu koja će se održati u nedjelju 28. kolovoza 2016. godine o čemu će te na završnoj svečanosti biti upoznati.

U dosadašnjem djelovanju Ljetne škole DCK Osječko-baranjske županije obučeno je preko 1500 mladih i ona je postala prestižna ljetna škola koja priprema i obučava mlade za sve vrste aktivnosti Hrvatskog Crvenog križa, a posebno za djelovanje u izvanrednim situacijama.

Vodeći se iskustvom uspješne provedbe programa s mladima Crvenog križa, Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije iniciralo je i školu za predstavnike mladih članova političkih stranaka koju su podržale sve političke stranke koje konstituiraju Skupštinu Osječko-baranjske županije. Prva takva škola planira se održati u siječnju 2017. godine te ovisno o njenim rezultatima ista može postati, također tradicionalna.

Protokolarno, završna svečanost zamišljena je tako da će predstavnici mladih pozdraviti prisutne goste i održati svoj završni program nakon čega će pozvati rukovoditelja Škole da iznese završnu ocjenu ovogodišnje Ljetne škole. Nakon toga pozvat će gradonačelnika grada domaćina JosipaNemeca koji će pozdraviti sudionike. Poslije njega skupu će se obratiti Vladimir Ham, zamjenik gradonačelnika Osijeka, Ivana Biljan, predstojnica Podružnice Osijek Agencije za odgoj i obrazovanje i Sanja Bošnjak, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije.Nakon njih mladima će se obratiti župan Osječko-baranjske županije, Vladimir Šišljagić i Sjepan Mesić član Savjeta za razvoj Gradskog društva Crvenog križa Osijek. Završne riječi u prigodi zatvaranja Ljetne škole uputit će Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: