Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HNS: "Srami li se ministar Panenić svoje Slavonije i smeta li mu što je netko osigurao ljudima plaće?"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65631
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.08.2016. 15:43 
Naslov:  HNS: "Srami li se ministar Panenić svoje Slavonije i smeta li mu što je netko osigurao ljudima
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

„Zadnjih tjedana, pa i mjeseci svjedoci smo kako se pozicije unutar pojedinih ministarstava, pa i ona na čelu Ministarstva gospodarstvaumjesto u svrhu pomoći lokalnim zajednicama i našim tvrtkama i građanima, koriste kako bi se provodila predizborna kampanja.

Jedan od primjera je i najava ministra gospodarstva Tomislava Panenića da podiže kaznenu prijavu koja je, praktički, trebala uključiti sve dužnosnike u jedinicama lokalne samouprave jer im je omogućeno korištenje državnih potpora za energetsku učinkovitost ne bi li smanjile troškove. Povrh svega, ministar se pohvalio kako nije ništa radio, što odvodi do zaključka da se onime,čega se normalan srami, u Mostu ponose“, rekao je na konferenciji za medije član Predsjedništva HNS-a, predsjednik Slavonsko-baranjskog regionalnog saveza HNS-a i kandidat na listi Narodne koalicije u 4. izbornoj jedinici Stjepan Čuraj.

Istaknuo je kako među županijama kojima su dodjeljivane potpore, a među kojima je i njegova Osječko-baranjska, vlast čine dužnosnici iz gotovo svih stranaka. Svi su oni, smatra, imali pripremljene projekte, znali su što žele i radili svoj posao na korist lokalnih zajednica.

„Kako to da ministru Paneniću nije zasmetalo što su dva ministarstva, konkretno graditeljstva i regionalnog razvoja, prije dva mjeseca podijelila slične poticaje većinom općinama u kojima je na vlasti HDZ? Očito je to Mostu u redu, a kad se nešto preko javnog poziva dijelilo Slavoniji, koja je među najnerazvijenijim dijelovima Hrvatske, onda im to smeta“, rekao je Čuraj dodajući da nije rijetkost da odlaskom u Zagreb mnogi zaborave odakle su došli.„Srami li se ministar Panenić svoje Slavonije? Smeta li mu što je u najnerazvijeniji dio Hrvatske netko osigurao neka sredstva i osigurao da se preko projekata zaposle tisuće ljudi i zarade svoju mjesečnu plaćute da, u krajnjoj liniji, lokalna zajednica ima nešto od toga?“, pitao je Čuraj.

„Ključno je pitanje i je li stvarno najavljena prijava podignuta, s obzirom da bi ona obuhvatila i Mostove partnere iz HDZ-a, a i sam bi se ministar mogao suočiti s kaznenom prijavom za lažno prijavljivanje. Možemo zaključiti da je cijela ta predstava režirana u predizborne svrhe“, rekao je.

Čuraj je podsjetio i na najsvježiju temu – medijske napise o naznaci studije isplativosti ugradnje razdjelnika. Prema dostupnim informacijama, Institut Hrvoje Požar koji je zadužen za izradu takve studije istu je dostavio Ministarstvu gospodarstva još u lipnju. „Dva mjeseca ministarstvo šuti - zašto? Možda zato što je studija pokazala da je ugradnja razdjelnika isplativa od 20 do 35 posto u prosjeku. Očito ministar manipulira tim podatkom također u predizborne svrhe, nebi li opet učinio štetu bivšem ministru Vrdoljaku. Očigledno je i da je to neki modus operandi u kojem se Most jako hvata populizma, češlja nešto što je bilo dobro, a ne želi donijeti ni jednu odluku da se možda ne bi slučajno nešto pogriješilo“, zaključio je Čuraj.
„Hrvatska nema vremena čekati, izgubila je devet mjeseci s ovom nesposobnom vladom, predlažem im da se kao tehnički ministri drže svojih poslovana dobrobit cijele zemlje, pogotovo najnerazvijenijih dijelova poput Slavonije“, poručio je Čuraj.



Tekst i foto: HNS

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: