Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Kopački rit: Svjetski dan rendžera [2016.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65769
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.07.2016. 10:25 
Naslov:  Kopački rit: Svjetski dan rendžera [2016.]
30.07.2016. 21:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Udruga Hrvatski rendžer u suradnji sa PP Kopački rit organiziraju prigodno obilježavanje Svjetskog dana rendžera.

31. srpnja je dan kada se prisjećamo i odajemo počast rendžerima koji su izgubili život obavljajući svoju dužnost. Slavimo hrabrost, ustrajnost i predanost onih rendžera koji su dali sve od sebe kako bi zaštitili prirodu.

Cijela ideja kreće od Međunarodne federacije rendžera (IRF), neprofitne organizacije osnovane s ciljem podizanja svijesti i podrške rendžera kod njihove uloge u očuvanju našeg prirodnog i kulturnog naslijeđa. IRF je osnovan 1992. , i ima članstvo od 60 rendžerskih udruga iz 46 zemalja svijeta, na šest kontinenata.

Udruga Hrvatski rendžer je osnovana 2010.g. u cilju promicanja, razvitka i unapređenja struke nadzornika i čuvara prirode i njihove uloge u očuvanju zaštićenih prirodnih vrijednosti u Republici Hrvatskoj, te povezivanja sa srodnim strukovnim udrugama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Udruga trenutno broji 84 člana i na 7. Svjetskom kongresu renđera održanom 2012.g. u Tanzaniji postala je ravnopravni član IRF-a.

U subotu 30. srpnja 2016. u 21 h biti će projekcija filma Thin green line, autora Sean Wilmorea , na otvorenom, - lokacija Prijemni centar JU PP Kopački rit – Kopačevo, Ritska bb.

Na zajedničkom štandu ( Croatian Ranger Station) kolege čuvari prirode, članovi udruge Hrvatski rendžer svim će zainteresiranim prezentirati zaštićeno područje iz kojega dolaze, promovirajući zanimanje čuvara prirode i njegove uloge u sustavu zaštite.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: