Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



UPOZORENJE: Počinje sezona ambrozije!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65428
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.07.2016. 9:34 
Naslov:  UPOZORENJE: Počinje sezona ambrozije!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Grad Osijek se priprema za ambroziju koju će kositi Unikom na, kako se predviđa, 170 tisuća četvornih metara javnih površina. Prema planu aktivnosti, za borbu protiv tog alergena u gradskoj je blagajni osigurano 153.000 kuna.

Prošlogodišnji podaci upozoravaju koliko je to ozbiljan problem, jer je na pelud te biljke alergično između 15 i 30 posto Osječana. Lani je zabilježeno čak 106 dana s ambrozijom, a ukupna godišnja koncentracija peluda toga korova bila je 6848 zrnaca, dok su u vrijeme cvatnje izmjerena 923 zrnca po prostornom metru.

Podsjetimo, svi vlasnici ili korisnici dvorišta, vrtova, građevinskih zemljišta i poljoprivrednih površina obraslih ambrozijom dužni su ih uništiti. U protivnom, čekaju ih prijave nadležnoj inspekciji i novčane kazne.

"Ambroziju treba ukloniti s privatnih parcela, a ako netko uoči parcelu gdje nitko ne živi, a korova ondje ima, može to dojaviti u Službu komunalnog redarstva na broj 229-125. Komunalni redar izići će na teren i vidjeti tko je u obvezi uklanjanja ambrozije, a ako je u pitanju javna površina, uklonit će je Unikom. Inače, sama košnja ambrozije na javnim površinama grada predviđena je na oko 170 tisuća četvornih metara", objašnjava Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka.



Tekst: Radio Osijek/TM

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: