Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U Osijeku premijerno prikazan novi mockumentary braće Pejić "Bazga - Piće bogova"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.07.2016. 9:53 
Naslov:  U Osijeku premijerno prikazan novi mockumentary braće Pejić "Bazga - Piće bogova"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Sinoć je u galeriji Waldinger u osječkoj Tvrđi održana premijera novog kratkometražnog mockumentaryja udruge „Novi Film“, „Bazga: Piće bogova“.

Riječ je o četvrtom humorističnom uratku braće Kreše i Luke Pejića posvećenom Višnjevcu i njegovim misterijama, a jedna od njih svakako je i bazga, autohtona višnjevačka biljka. U svom karakterističnom zafrkantskom stilu, autori su nas kroz 15 minuta proveli kroz povijest bazge u Višnjevcu, štrajk berača bazge zbog teških uvjeta rada te intervjue s brojnim mještanima koji se bave proizvodnjom tog „nektra bogova“.



Prije glavnog filma večeri, osječka je publika imala priliku premijerno vidjeti još dva kratkometražna amaterska filma: „Perspektiva detektiva“ autora Damira Štimca i Ante Marina iz Zagreba te „Magnum 365“ mladog umjetnika Luke Hrgovića iz Splita.



Posjetitelji su dobili besplatne kokice i sok od bazge kako bi užitak gledanja filmova bio kao u kinu, a organizirana je i tombola. Atmosfera je bila jako dobra, posjetitelja je bilo više nego što je bilo stolica tako da su neki filmove odgledali stojeći sa strane, a jedini veliki minus je nedostatak zraka u prostoriji galerije zbog čega su svi posjetitelji „disali na škrge“.

Ako ste ljubitelj braće Pejić, ovjerite ovaj film ako vam se ukaže prilika, a ako ste Višnjevčanin, to vam je dužnost i obaveza.



Tekst i foto: Osijek031.com

Najava; Galerija Waldinger: Premijera filma "Bazga: Piće bogova"

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: