Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HDZ: Reakcija na izjavu članova Foruma mladih SDP-a Osijek i Osječko-baranjske županije

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65649
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.07.2016. 17:35 
Naslov:  HDZ: Reakcija na izjavu članova Foruma mladih SDP-a Osijek i Osječko-baranjske županije
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Mladež HDZ-a Osijek i Osječko-baranjske županije želi ukazati javnosti na nedovoljnu informiranost članova Foruma mladih SDP-a Osijek i Osječko-baranjske županije kada su u pitanju mjere za zapošljavanje mladih u Hrvatskoj.

Stručno osposobljavanje za mlade bez zasnivanja radnog odnosa i dalje je mjera aktivne politike za zapošljavanje mladih. Početkom godine HZZ je, poštujući kriterije Europskih socijalnih fondova, redefinirao ciljane skupine za ovu aktivnu mjeru. Sam naziv mjere govori kako je ona usmjerena na zapošljavanje mladih. Europska komisija sve vrste mjera za mlade ograničava na dob do 29 godina. U državnom proračunu za ovu godinu osigurano je 1,183 milijuna kuna što je 20 % više sredstava za mjere aktivne politike zapošljavanja nego što je u prošlom mandatu osigurala SDP-ova Vlada.

Rezultati dosadašnjih mjera pokazali su kako usmjeravanje na ciljanu skupinu do 29 godina daje bolje rezultate. Za nezaposlene iznad 30 godina HZZ, u suradnji s Europskim socijalnim fondom, daje potpore za zapošljavanje, za usavršavanje, za očuvanje radnih mjesta i za javni rad. Potpore za zapošljavanje i samozapošljavanje do sada su se pokazale najučinkovitijima.

Mladež HDZ-a aktivno prati zbivanja na tržištu rada u Hrvatskoj i Europi te u potpunosti podržava povećanje sredstava i iznalaženje novih mjera za aktivno zapošljavanje mladih.



Tekst i foto: Domagoj Mikulić/Predsjednik MHDZ-a Osječko-baranjske županije

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: