Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



GČ Gornji grad: Festival Indije [srpanj #2, 2016.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Rudi
Offline
Avatar

Ukupno postova: 42
Lokacija: Osijek
Spol: Muško Muško
Post Postano: 20.07.2016. 10:20 
Naslov:  GČ Gornji grad: Festival Indije [srpanj #2, 2016.]
23.07.2016. 18:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U subotu, 23. srpnja 2016. godine održat će se javni program pod imenom "Festival Indije" za građanstvo grada Osijeka i okolice, s početkom u 18,00 sati, u dvorani gradske četvrti Gornji grad, Trg Lava Mirskog 1 (iza Supera), 31000 Osijek.

Program se sastoji iz nekoliko dijelova:
- bhajani (bhađani) – tradicionalna spiritualna glazba Indije svirana na originalnim, drevnim instrumentima
- predavanje na temu "Religija – vječna i privremena", predavač: Kratu prabhu - Indija
- degustacija ukusnih vegetarijanskih specijaliteta

Ulaz na program je slobodan!

Životopis Kratu prabhua
Kratu Prabhu je rođen u aristokratskoj Gujarati Gaudiya Vaishnava obitelji 5. srpnja 1944. godine. Njegov otac bio vaišnava, a njegova majka je stalno molila 16 krugova Hare Krišna maha-mantre na brojanici. Njegova supruga Amrita Devi Dasi je također posvećeni učenik Šrila Prabhupade.

Za vrijeme školovanje postao je predsjednik studentske unije i položio je diplomski rad o strojarstvu na M.S. sveučilištu u Barodi/Indija. Strojarstvo je magistrirao na St. Louis sveučilištu u Missouriju, SAD.

Prvo "otkriće" ISKCON-a (Međunarodnog društva za svjesnost Krišne) se dogodilo 1970. u St. Louisu. Pridružio se 1974. u Torontu, Kanada i posvetio duhovnom životu. Svog gurua – duhovnog učitelja Šrila Prabhupadu, susreo je 1976. godine od koga je dobio direktnu naredbu za propovijedanje svjesnosti Krišne. On i njegova supruga su inicirani od strane Šrila Prabhupade 1977. godine u Torontu.

Dok je živio na Zapadu radio je kao profesionalni strojarski inženjer 5 godina u Torontu. Kratu Prabhu je isto djelovao u hramu ISKCON-a u Chicagu, SAD, kao voditelj kongregacijskog propovijedanja. Zatim je postao predsjednik hrama u Vancouveru 1987. godine. 1993. se preselio u Barodu, Gujarat/Indija i vodio propovijedanje po školama i sveučilištima. 1997. godine postao je predsjednik hrama ISKCON u New Delhiju i nastavio sa kućnim propovjedačkim programima.

2002. godine postao je inicirajući duhovni učitelj u ISKCON-u i od tada puno putuje i propovijeda po cijelom svijetu.

Sada putuje po cijelom svijetu i redovito posjećuje SAD, Kanadu, Englesku, Europu i kontinuirano propovijeda po Indiji vodeći javne programe, odgojne programe i posvećeničke turneje.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: