Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



ORaH: Iskra života

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66070
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 18.07.2016. 9:06 
Naslov:  ORaH: Iskra života
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gledajući strašne scene iz ne tako udaljene Turske teško je ne solidarizirati se s narodima i nacionalnostima Turske. U ne tako davnoj prošlosti i u Hrvatskoj su tenkovi i helikopteri pucali po civilima, istina; iz potpuno drugačijih razloga. Neka 15.srpanj 2016. bude lekcija Ergodanu i njegovim pristašama da je vrijeme povratka sa puta islamizma na izvornu ideologiju Republike Turske a oružanim snagama i policiji neka bude lekcija kako je vrijeme vojnih pučeva prošlo. Neka bude i zaboravljeno!

ORaH pozdravlja ideju kemalizma i daje podršku građanima Turske u borbi protiv rasizma, totalitarizma te svih oblika religijskih i fašističkih ideologija. Snažno se suprotstavljamo bilo kojem obliku opresije, imperijalizma te kolonijalizma nasuprot suverenitetu naroda.

U podršci ovog suvereniteta citirati ćemo Mustafu Kemala Atatürka: Suverenitet bezuvjetno i bez ograničenja pripada narodu/naciji!

Sličnu lekciju možemo i sami naučiti. Koketiranje sa fašizmom, veličanje pogrešnih trenutaka u davnoj i ne tako davnoj povijesti i sa jedne i sa druge strane, javne prijetnje i pozivanje na linč protiv građana ove države, slijepo slijeđenje bahatih i taštih političkih kvaziautoriteta, masovno bogaćenje pojedinaca nauštrb svih građana a i cijele države te brojne druge namjerne ili neuke pogreške političkih mediokriteta uz nastavak beskonačne liste prijestupa. To je slika Republike Turske? Ne, to je slika Lijepe naše!

Ovom prilikom pozivamo sve političke stranke u RH, i lijeve i desne, da dobro razmisle u sjeni unutrašnjih i vanjskih događanja što je najbolje za RH, za sve naše građane te i u svojim redovima pronađu i utišaju svoje ekstremiste. Da napokon zaborave '45-tu i '91-vu i dobro pogledaju današnji vanjski i unutrašnji dug RH. Da zaborave glupe i besmislene razmirice, nepotrebne referendume i potpirivanje netrpeljivosti već da se riješe problemi koji muče naše poljoprivrednike i ratare, naše OPG-ove i obrtnike, naše male i srednje poduzetnike. Da se porezno rastereti gospodarstvo i industrija, da se u narednom mandatu riješi regionalizacija, da se potakne izvoz, da se spase građani koji se, ne svojom krivicom, utapaju u moru dugova i kredita.

Iskra života velike većine ljudi u Hrvatskoj zatrpana je izmetom i krajnje je vrijeme da SVI političari zasuču rukave svojih lijepih odijela, uzmu lopate i prionu na posao jer na svojoj savjesti nose živote svih građana RH! Mi smo spremni na mukotrpan i težak posao za naše građane! A vi?



Tekst i foto: Igor Filko univ.spec.oec.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: