Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HNS: Vrdoljak: "U idućem mandatu realizirat ćemo projekt izgradnje Termoelektrane-Toplane Osijek"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66070
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.07.2016. 10:47 
Naslov:  HNS: Vrdoljak: "U idućem mandatu realizirat ćemo projekt izgradnje Termoelektrane-Toplane Osije
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

–„U mandatu prošle Vlade obavljene su sve pripremne radnje za realizaciju najvećeg energetskog projekta u Slavoniji i Baranji u zadnjih 25 godina od samostalnosti Hrvatske, izgradnja Termoelektrane-Toplane Osijek, investicije vrijedne 2,7 milijardi kuna, najveće u povijesti Grada Osijeka“, poručio je u Osijeku predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Ivan Vrdoljak nakon druženja s novinarima.

Podsjetio je da su za vrijeme bivše Vlade ishođene sve potrebne dozvole, da su arheološki radovi gotovi, da su imovinsko-pravni odnosi spremni za rješavanje, te da je proveden natječaj.

„I onda nažalost, u mandatu Vlade ovog čudnog eksperimenta Mosta i HDZ-a se dogodilo ne da nisu željeli realizirati najopravdaniji energetski projekt u Hrvatskoj,već su nakon raspuštanja Vlade, donijeli odluku o poništenju cijelog procesa“, istaknuo je Vrdoljak.

„Mi ćemo taj projekt realizirati i zbog Grada Osijeka i zbog Osječko-baranjske županije, ali prvenstveno zbog energetske slike Republike Hrvatske“, rekao je predsjednik HNS-ate obećao da će to biti jedan od prvih koraka buduće Vlade, uz nastavak kurikularne reforme, sufinanciranje prijevoza srednjoškolcima te isplatu stipendija.

Druženje s novinarima u Osijeku bila je prilika da se prokomentiraju i aktualne dnevno-političke teme u Hrvatskoj, među kojima je i odluka Predsjedništva HSS da će na izvanredne parlamentarne izbore u rujnu ići u koaliciji sa SDP-om.

„Već sam nekoliko puta rekao da su dobro došli, neka preuzmu odgovornost za ono što najbolje znaju, neka unaprijede hrvatsko selo, svako će u koaliciji raditi svoj posao, kao i u prethodnoj Vladi,a HSS će biti samo dodana vrijednost“, rekao je Ivan Vrdoljak, dodavši da u narednom mandatu očekuje od Mosta da bude mala nekonstruktivna oporba.

„Politički projekt formiranja građanskog centra je budućnost, a u perspektivi bi spriječio pojavu eksperimenata u hrvatskoj politici, kao što je to bio Most. Projekt stabilizacije kulturnog, pristojnog i jasnog političkog centra treba biti politika budućnosti Hrvatske i HNS će i dalje na tome raditi“, zaključio je predsjednik HNS-a.



Tekst i foto: Ured za odnose s medijima

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: