Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ivica Vrkić: "Zašto ZZJZ blokira borbu protiv komaraca?"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.07.2016. 9:46 
Naslov:  Ivica Vrkić: "Zašto ZZJZ blokira borbu protiv komaraca?"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Gradonačelnik Osijeka jučer je govorio o vrućoj temi u gradu na Dravi svakog ljeta: pitanju komaraca.

Vrkić je upozorio kako tu postoje tri problema. Prvi je problem s Ministarstvom okoliša koje štiti životinje u Kopačkom ritu, ali na račun građana Osijeka. Grad je tražio da se biološkim sredstvima tretiraju ličinke u Kopačkom ritu, a dobivena je suglasnost ne prema Sarvašu, gdje se ne može živjeti od komaraca, nego prema dijelu Kopačkog rita prema Srbiji.

Drugi problem je u tome što se komarci ne mogu tretirati kao što se to nekad radilo i tu ljudi, prema Vrkiću, s pravom prigovaraju. Da bi se aviotretiranje obavilo iz zraka potrebno je dobiti cijeli niz dozvola koje Grad nije uspio dobiti. Grad je uputio Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo zahtjev za obavljanje usluge toplog i hladnog zamagljivanja i letenje ispod minimalno dozvoljene visine od 300 m koja bi osigurala učinkovito tretiranje na koji još nije stigao pozitivan odgovor.

Treća stvar koju je Vrkić naglasio je situacija sa Zavodom za javno zdravstvo u Osijeku koji su prije bili glavni izvođači, a sad su nadzor u gradu. Oni su izgubili na transparentnom javnom natječaju, a posao uništavanja komaraca dobio je ponuđač koji je bio jeftiniji, tvrtka Pestrid d.o.o. Rezultat: za iste radove koje je Grad prošle godine plaćao tri milijuna kuna, danas plaća milijun kuna.

Na svom Facebook računu Vrkić je iznio i konkretnije brojke. „Ove godine, do ovog trenutka, suzbijanje komaraca smo platili 935.178,35 kn, a za tu istu uslugu 2014. godine, dok je gospodin Zlatko Pandžić ispred Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije bio ugovorni izvođač, plaćali smo 2.757.460,00 kn što je 294,86% više! Tijekom prošle godine ukupno smo izvršili radove i tretmane u iznosu od 2.435.460,61 kn, a ti isti radovi samo godinu dana prije, pod ravnanjem istog gospodina, iznosili su 5.403.074,75 kn! Sramotna poslovanja nikad nisam dopuštao i mislim da javnost mora znati što se radilo i čemu sam odlučno stao na kraj, ali ono najbitnije, osobno sam došao pregledati prvi avion prije no što krene u akciju čime sam ispunio dano obećanje i ponovno učinio sve što sam mogao kako bih zaštitio svoje sugrađane! Žao mi je što nismo dobili suglasnost da možemo tretmane obaviti nad cijelim gradom, a zašto je tako neka vam objasni gospodin Zlatko Pandžić.“

Vrkić je otvoreno optužio Zavod za javno zdravstvo da blokira borbu protiv komaraca osvrnuvši se na situaciju s ugovornim izvođačem, tvrtkom Pestrid, kojoj je prije desetak dana izrečena privremena zabrana rada zbog korištenja nedopuštenih sredstava a na temelju prijave njihovog konkurenta s natječaja, ZZJZ-a. Predmetna sredstva su u međuvremenu uništena te su nabavljena nova koja udovoljavaju standardima, a čim je tvrtka nabavila nova sredstva, gradonačelnik je dao nalog za zaprašivanje iz zraka i sa zemlje. „Jasno dajem do znanja da me ne zanimaju nikakve ucjene, političke igre i podmetanja, komarce se mora suzbijati i komarci se kreću tretirati, sa zemlje i avionski, još danas!“, ustvrdio je Vrkić na svom Facebooku zaključivši kako „Nisu komarci problem u Osijeku, nego ljudi“.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Dražen Jakabfi/Foto-arhiv031


Zadnja promjena: Redakcija 031; 01.07.2016. 12:20; ukupno mijenjano 2 put/a.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.07.2016. 11:56 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: