Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Hrvatske vode objavile natječaj za zakup vodnog dobra kod Kopike i kod "Želje"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.07.2016. 10:36 
Naslov:  Hrvatske vode objavile natječaj za zakup vodnog dobra kod Kopike i kod "Želje"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatske su vode objavile javni natječaj za zakup vodnog dobra na velikom broju lokacija diljem Hrvatske.

Dvije od tih lokacija nalaze se u Osijeku, a to je javni prostor kod popularnih gradskih kupališta Kopike i „Želje“ kod željezničkog mosta.

Prema uvjetima natječaja, koncesija se daje na rok od pet godina za namjenu „postavljanje privremenih objekata“. Koncesija se odnosi isključivo na ljetno razdoblje, a zainteresirani ponuditelji moraju se javiti na natječaj najkasnije do 4. srpnja.

Tijekom kratkog razgovora s Alenom Prnjatom, direktorom Hrvatskih voda za područje Osijeka, rekao nam je kako Hrvatske vode žele sklopiti imovinsko-pravni posao sa zainteresiranim najmoprimcima koji bi preuzeli na sebe brigu o tim javnim prostorima te omogućili kupačima dodatnu uslugu na plaži. Oni će se moći baviti ugostiteljskim poslovima, ali će morati voditi računa o stvarima poput košenja trave, čišćenja okoliša, održavanja urednosti tih prostora i slično.

To će posebice biti važno za plažu kod Želje koja je jedno od omiljenih kupališta Osječana a dosta je zapuštena i nisu postavljeni čak ni koševi za smeće.

Ono što je najvažnije za mnogobrojne kupače na tim lokacijama, to je da davanje ovih prostora u petogodišnju koncesiju ne znači da će se kupanje na tim lokacijama početi naplaćivati niti išta slično, već samo da će ti prostori pružati dodatnu uslugu kupačima te da će se o njima netko brinuti.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Mladjo/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: