Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Stiže li novi izbjeglički val? Postavljena i skinuta ograda na mostu između Hrvatske i Srbije!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65786
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.06.2016. 20:01 
Naslov:  Stiže li novi izbjeglički val? Postavljena i skinuta ograda na mostu između Hrvatske i Srbije!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na graničnom prijelazu Batina na mostu između Hrvatske i Srbije sinoć je postavljena dvometarska metalna ograda s bodljikavom žicom na vrhu, zbog čega je granični prijelaz nekoliko sati bio zatvoren za sav promet. Danas poslijepodne ograda je skinuta.

Sinoć oko 20 sati zaustavljen je promet s hrvatske i sa srpske strane. Na granici je zamijećeno pojačano prisustvo interventne policije. Stvorila se velika gužva jer se velik broj Baranjaca vraćao iz obližnjeg Bačkog Monoštora s lokalnog kirvaja. Neki su čekali više od dva sata da prijeđu granicu, a drugi su pošli alternativnim pravcima. U 1:40 sati ujutro granični prijelaz Batina ponovno je otvoren za sav promet.



Iz Ministarstva unutarnjih poslova danas oko podneva kratkim priopćenjem službeno je potvrđeno postavljanje „tehničkih prepreka“ na graničnom prijelazu Batina. Priopćenje glasi: „U cilju sprječavanja eventualnog pokušaja nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku preko graničnog prijelaza Batina, a temeljem čl. 7. Zakona o nadzoru državne granice (NN 83/13) preventivno su bile postavljene tehničke prepreke koje se po potrebi i u skladu sa stanjem sigurnosti mogu aktivirati, radi potpune blokade mosta, odnosno prometnice koja vodi prema navedenom prijelazu. U ovom trenutku na navedenom području nema sigurnosnih ugroza.“

Oko 13 sati policija je počela skidati metalnu ogradu i u vrlo kratkom roku granični prijelaz se vratio u svoje prvotno stanje. Navodno je bila riječ o vježbi kako bi se utvrdilo koliko brzo se može reagirati u slučaju krize, poput one izbjegličke iz prošle godine.

Načelnik općine Draž Stipan Šašlin tvrdi da su se u okolici Sombora pojavile izbjeglice koje su išle prema Hrvatskoj, ali nikakvo kretanje nije zamijećeno s druge strane granice i nitko se od njih do sada nije pojavio na granici.

Sve su glasnije „ćakule“ da se priprema još jedan izbjeglički val, sličan onom iz jeseni prošle godine, koji bi opet mogao ići preko Hrvatske, pa je postavljanje i skidanje ograde na Batini možda doista samo preventivni korak kako se ne bi ponovile scene iz prošle godine.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: