Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



[FOTO] Predstavom "Gospođica iz Maxima" otvoreno 16. Osječko ljeto kulture

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65725
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.06.2016. 10:42 
Naslov:  [FOTO] Predstavom "Gospođica iz Maxima" otvoreno 16. Osječko ljeto kulture
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

16. po redu Osječko ljeto kulture sinoć je svečano otvoreno u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku izvedbom predstave „Gospođica iz Maxima“ Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija.

Predstava je dar Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića Osječanima, čime je nastavljena prošlogodišnja tradicija kada je OLJK otvoren predstavom „Mamma Mia“ u sportskoj dvorani Gradski vrt. Prepuno gledalište HNK u ime gradonačelnika Bandića pozdravila je njegova zamjenica Vesna Kusin obećavši kako će se suradnja Grada Zagreba i OLJK-a nastaviti i u budućnosti.

Galerija 031: Osječko ljeto kulture - OLJK - [dan #01] - otvorenje
[Foto: OLJK][29.6.2016.]
Napomena: Fotke pregledavate KLIKOM na fotku ili strelicama lijevo-desno, kao na Facebooku ;-)

Osječko ljeto kulture 2016. otvorio je gradonačelnik Ivica Vrkić koji se zahvalio Gradu Zagrebu na pomoći. Gradonačelnik je istaknuo kako je OLJK najveća kulturna manifestacija u ovom dijelu Hrvatske te međunarodni festival koji gradi mostove između prijateljskih gradova i država iz zemlje i okruženja.



„Gospođica iz Maxima“ poznatog francuskog komediografa
Georgesa Feydeaua nasmijala je publiku u HNK koja je s užitkom pratila komediju o simpatičnoj kurtizani Gici koju igrom slučaja zamijene za damu iz visokog društva te ona svojim prirodnim, neotesanim i prostačkim ponašanjem ulazi u visoke krugove francuskog društva s početka 20. stoljeća razotkrivajući njihovu malograđanštinu, snobizam i lažni moral. Sandra Bagarić briljira kao Gici, a pomaže joj čitava plejada mlađih i starijih glumaca (Jasna Palić Picukarić, Željko Duvnjak, Vid Balog...) koji su nizom smiješnih situacija u dva čina zabavili osječku publiku.

Oni koji nisu imali sreću nabaviti ulaznice za predstavu mogli su ju pratiti putem video zida u dvorištu HNK što se pokazalo dobrom opcijom jer, osim što je u samom kazalištu bilo vruće kao u paklu, vani je bio postavljen šank gdje se publika mogla osvježiti uz čašu vina.



Osječko ljeto kulture nastavlja se danas (četvrtak) predstavom „Na Drini ćuprija“ Ive Andrića u izvedbi Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. Predstava počinje u 21 sat u sportskoj dvorani Gradski vrt.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Marin Franov/Osječko ljeto kulture 2016.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: