Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ministar Nakić: "Šteta na KBC-u Osijek bit će sanirana u roku od tri mjeseca"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.06.2016. 9:49 
Naslov:  Ministar Nakić: "Šteta na KBC-u Osijek bit će sanirana u roku od tri mjeseca"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ministar zdravlja Dario Nakić posjetio je jučer Osijek kako bi se upoznao sa štetom koju je osječki KBC pretrpio tijekom olujnog nevremena u ponedjeljak.

Ministar je obećao kako će se unatoč teškom financijskom stanju u zdravstvu šteta od olujnog nevremena, koja se procjenjuje na više od pet milijuna kuna, sanirati u roku od tri mjeseca. Ministar je također obećao kako to neće biti samo „krpanje“ objekta već temeljita obnova osječkog KBC-a i nabavka neophodne opreme kako bi se osiguralo kvalitetno liječenje Osječana.

U bliskoj budućnosti najavio je izgradnju novog Objedinjenog hitnog prijema za što je osigurano 30 milijuna kuna, plus 50 milijuna kuna za nove dnevne bolnice kirurgije. Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić nadovezao se rekavši kako je njegovo ministarstvo osiguralo tih 80 milijuna kuna za obnovu osječkog KBC-a iz fondova EU-a za zaštitu okoliša. Natječaji će biti objavljeni krajem ovog mjeseca, a novce bi osječki KBC mogao dobiti kroz tri mjeseca. Ministarstvo je također osiguralo 60 milijuna eura za urbanu konglomeraciju Osijek, a jedan dio tog novca moći će ići i za obnovu osječkog KBC-a.

Ministar Nakić je također izrazio svoje razočarenje činjenicom da je KBC Osijek u derutnom stanju te da je elementarna nepogoda razotkrila svu bijedu centralne zdravstvene ustanove u istočnoj Hrvatskoj u kojoj se ništa nije radilo godinama. Prokišnjavanje krovova i prozora, zastarjele zgrade, loši uvjeti za liječenje teških bolesnika, sobe s previše kreveta, bez klime, miris vlage u zraku... Osječki KBC je, po riječima ministra, samo realna slika hrvatskog zdravstva danas koje se mora što prije reformirati.



Tekst i foto: Osijek031.com

Pročitajte i...
Post festum "oluje stoljeća": "štete od olujnog nevremena bit će astronomske!"
[FOTO + VIDEO] Olujno nevrijeme u Osijeku - prijavite štetu!
Olujno nevrijeme potopilo Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.06.2016. 13:07 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: