Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Obilježen međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65675
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.06.2016. 10:10 
Naslov:  Obilježen međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jučer je u Informativnom centru Policijske uprave osječko-baranjske u trgovačkom centru Avenue Mall obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama.

Osim policijskih službenika Policijske uprave osječko-baranjske, obilježavanju su prisustvovali i predstavnici Zavoda za javno zdravstvo osječko-baranjske županije, Centra za prevenciju i liječenje bolesti ovisnosti, Gradskog društva Crvenog križa Osijek i predstavnici udruge Ne-ovisnost iz Osijeka koji su veoma aktivni u borbi protiv svih oblika ovisnosti.

Prema podacima PU osječko-baranjske, u prošloj je godini evidentirano 296 kaznenih djela iz područja zloporabe droga, a u prvih pet mjeseci ove godine 205 takvih kaznenih djela, što znači da svjedočimo izrazitom trendu porasta. Jedan od razloga za taj porast svakako su i moderni načini narudžbe droge putem brzih dostava, putem interneta ili mobitela. Najpopularnija je i dalje marihuana te drugi derivati konoplje i kanabisa.

Denis Ćosić, predstavnik osječkog Crvenog križa, udruge koja sudjeluje u svim manifestacijiama ovog tipa, istaknuo je sinergiju djelovanja svih institucija, ustanova, udruga i medija kao najvažniji čimbenik u prevenciji ovisnosti. Koliko je prevencija važna Crvenom križu govori podatak da je prošle godine organizirano 150 radionica u osnovnim i srednjim školama za više od 2.800 učenika upravo na tu temu.

Iz Centra za prevenciju i liječenje ovisnosti još je jednom upućen javni poziv mladima i roditeljima kojim se upozorava na štetnost uporabe tzv. osvježivača, a koja je također u uzlaznom trendu posljednjih godina.

Slogan ovog dana bio je „Prvo slušaj“: slušaj kakav je puls mladih i koje su njihove potrebe jer je pravilno i organizirano korištenje slobodnog vremena najbolja prevencija ovisnosti.

Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga obilježen je i izložbom likovnih radova korisnika udruge Ne-ovisnost (ovisnici o drogama, alkoholu i klađenju) koji su nastali dan ranije na radionici u sklopu projekta „Legiranje ne drogiranje“ u suradnji s udrugom Likar.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: