Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Prva nagrada za maketu osječke pošte napravljene od lego kockica na izložbi u Chicagu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.06.2016. 14:19 
Naslov:  Prva nagrada za maketu osječke pošte napravljene od lego kockica na izložbi u Chicagu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Odlična vijest iz dalekog Chicaga: ovog vikenda tamo je održana jubilarna deseta izložba Brickworld na kojoj je više od 700 izlagača iz cijelog svijeta predstavilo svoje Lego kreacije. Prvu nagradu osvojila je maketa osječke Poštanske palače čiji je autor Gordan Grgurić, sveučilišni profesor na fakultetu Richard Stockton u američkoj saveznoj državi New Jersey.

Maketa poznate osječke pošte s ugla Stepinčeve i Europske avenije osvojila je prvu nagradu u kategoriji velikih građevina i time postala prvi nagrađeni rad jednog hrvatskog izlagača na ovoj međunarodno poznatoj izložbi.



Grgurić je maketu osječke pošte, inače druge po veličini secesijske građevine u Hrvatskoj, odlučio napraviti nakon što ju je prvi put vidio prije pet godina kada je posjetio Osijek. Poštansku palaču je gradio tri i pol godine, a utrošio je 165.000 kockica. Ukupno je proveo gotovo 4.000 sati radeći na ovom projektu.



Autor je zainteresiran da svoju maketu osječke pošte prikaže i izvan Amerike, a prva ponuda je već stigla i to iz Južne Koreje. No, tu se javlja problem prijevoza jer maketa je teška 150 kilograma i sastoji se od osamdesetak segmenata spakiranih u ukupno 22 kutije. Čim se logistika prekomorskog transporta riješi, maketa osječke pošte bit će dopremljena i izložena i u samom Osijeku.



Tekst: Osijek031.com
Foto: Gordan Grgurić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65698
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.06.2016. 17:22 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Pročitajte i ostale Facebook komentare

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: